könyvajánló

2020.08.14. 16:00

Társkeresés a digitális korban

A dunaújvárosi A József Attila Könyvtár munkatársai közül ezúttal Fábián Péter ajánlja Aziz Ansari: Modern románc című könyvét.

duol.hu

Fotó: Bajusz György

„– Meg akarok állapodni, de soha nem találkozom senkivel, akit igazán szeretni tudnék – panaszkodtam.

– Aziz, hol találkozol ezekkel a lányokkal? – kérdezte.

– Bárokban, klubokban – feleltem.

– Szóval szörnyű helyekre mész, és szörnyű emberekkel találkozol, aztán sírsz miatta? Éld az életed úgy, mint egy rendes ember. Menj el a boltba, vedd meg magadnak az ételedet, foglalkozz magaddal. Ha felelősségteljes életet élsz, akkor felelősségteljes emberekkel fogsz találkozni – mondta.”

Aziz Ansari, az Amerikai Egyesült Államokban rendkívül népszerű stand-up komikus, mivel nem talált olyan könyvet, amely a digitális korban történő párkereséséről szól, úgy döntött, megírja azt.

A könyv – bár humoros – nem csupán poénok sorozata: a készítők komoly kutatásokat végeztek, fókuszcsoportokat hoztak létre, és több száz interjút készítettek New Yorkban, Los Angelesben, Wichitában, Monroe-ban, Buenos Airesben, Tokióban, Párizsban. Ezenkívül az egyik legnépszerűbb közösségi weboldalon, a Redditen is létrehoztak egy Modern Romantics nevű „alredditet”, ahol több ezer választ kaptak kérdéseikre. S természetesen több szakértőt, sőt a legnagyobb társkereső oldalak (OKCupid, Match.com) képviselőit is felkeresték kérdéseikkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában