KarantInterjúk címmel indított beszélgetősorozatot Törökné Antal Mária gyermekkönyvtáros

2020.05.26. 13:00

Tündérkönyvtáros a mai ifjúsági irodalomban

A koronavírus okozta járványhelyzet miatt hozott korlátozó intézkedések sajnos még a mai napig érintik a legtöbb városi kulturális intézményt, így a József Attila Könyvtárat is.

Szabó Szabolcs

20200106 Gyerekkönyvtár évértékelés Törökné Antal Mária Dunaújváros Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

Mint arról az elmúlt hetekben is számos alkalommal beszámoltunk, a könyvtár munkatársai számos különleges virtuális programmal, feladattal kedveskedtek az olvasóközönségnek.

A 2019 januárjában a város legrangosabb kulturális elismerésével, a Pro Cultura Intercisae-díjjal kitüntetett Törökné Antal Mária, a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárosa az elmúlt hetekben KarantInterjúk címmel sorozatot indított, amelynek keretében a kortárs ifjúsági irodalom kiemelkedő képviselőit szólaltatja meg.

Törökné a közelmúltban beszélgetett már többek között Wéber Anikóval, Kálnay Adéllal, Ecsédi Orsolyával, Farkasházi Rékával, Finy Petrával, Kertész Erzsébettel, Csapody Kingával, valamint a legutóbb Víg Balázzsal is.

A Tündérkönyvtáros Törökné Antal Mária Fotó:Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Törökné Antal Mária, azaz Marcsi néni 2017-ben a gyerekek javaslatai alapján érdemelte ki a gyermekkönyvtárosok rangos elismerését a „Tündérkönyvtáros” címet.

Törökné Antal Mária évtizedek óta követi a magyar kortárs ifjúsági irodalmat, így az általa vezetett dunaújvárosi és rácalmási Cimbora Klubban is rendszeres vendégnek számítanak a legjobb, leginkább keresett szerzők, akiket rendre nagy szeretettel fogadnak olvasóik.

A Tündérkönyvtáros remek interjúi elérhetők a jakd.hu honlapon, valamint a József Attila Könyvtár hivatalos Facebook-oldalán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában