testvértelepülési találkozó

2019.07.01. 14:00

Fantasztikusan jó hangulat uralta a mezőfalvi falunapot

Ragyogó idő, sokszínű programok és felhőtlen szórakozás jellemezte az idei Mezőfalvi Testvértelepülési találkozót. A június 28–29-én a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán megtartott közösségi rendezvényre ezúttal is több ezren látogattak ki. Koncertekkel, kulturális és gyerekprogramokkal, közösségi díjátadóval, valamint hajnalig tartó mulatsággal kezdődtek a mezőfalvi nyár eseményei.

Horváth László

Sokéves hagyomány Mezőfalván, hogy június utolsó hétvégéjén egy nagy közös bulival kezdődik a nyár. 2019-ben sem alakult másként, amihez az idő is kitűnő asszisztens volt. Péntek estére a rockmuzsika szerelmeseit várták. 20.30-tól a településen eddig még nem látott különleges formáció, az Attila Fiai Társulat lépett színpadra.

A gazdakörnél közel száz főre főzött Kvárik József mesterszakács
Fotók: Horváth László

A hazai rockélet nagy legendái, Varga Miklós (szinte állandó fellépő), Kalapács József (Pokolgép, Omen, Kalapács, Kard), Rudán Joe (Mobilmánia, Pokolgép), Tóth Re­náta és Mrs. Basary (Kormorán, Örökség), a zenekar tagjai közül Szűcs Antal Gábor – gitár (Skorpió, Dinamit, Latin Varázs), Závoti Zoltán – gitár (Akusztika, Prognózis), Talabér László – basszusgitár (Akusztika, HIT), Szebényi Dániel – billentyűs hangszerek (Kard, Akusztika), Gál Péter – hegedű (Latin Varázs, Akusztika, KMB), Talabér Gábor – dobok (After, Rain, Akusztika) Hosman Ádám – percussion (Akusztika, Omar, Bashir) szórakoztatta a közönséget. A csapat tulajdonképpen egy rockszerződés, melynek célja rockoperáink népszerűsítése, élő koncertelőadása. Az alapzenekart esetenként neves vendégzenészek játéka gazdagítja.

Közös családi szórakozásból is jutott a kilátogatóknak

A különlegesen színvonalas előadás után a mezőfalviak nagy kedvence a Rock Box lépett közönség elé. Hajnalig tartó bulijukkal méltón alapozták a község idei falunapi programjait.

A főzőverseny kiváló ételeiből sokan falatoztak jóízűen

Sóki László főszervező, a mezőfalvi rockesték atyja a rendezvényen kérdésünkre elmondta, a korábbi évek hagyományait megtörő, de műfaját folytató műsorral készültek. A színpadon fellépők ma is népszerű előadói a rockzene rajongóinak. Ennyi híres, nagy múltú zenész talán még nem is állt egyszerre Mezőfalván a közönség elé – fogalmazott a szervező.

Szombaton a civil szervezetek főzőversenyével és gyerekprogramokkal folytatódott a falunap. Az udvarban felállított sátrak alatt családok, barátok, régen nem látott rokonok és ismerősök foglaltak helyet. Ez az alkalom minden évben azt a célt szolgálja, hogy közvetlen hangulatban, megkötöttségek nélkül beszélgethessenek az emberek. Kezet rázzanak egymással, egy rövid időre elfelejthessék a mindennapi gondokat. A célhoz pedig nem is lehet kiválóbb alkalom, mint a falunap és a kiváló előadókkal megfűszerezett műsorkínálat.

Nótár Mary rajongói már jóval a kezdés (tizennégy óra) előtt megtöltötték a színpad előtti területet, várták a kedvencüket

Ismert, népszerű énekesek és együttesek álltak a közönség elé. A teljesség igénye nélkül: Nótár Mary, Raul, a mezőfalvi és kisújfalusi kulturális csoportok produkciója, habparti, Tolvai Reni, görög táncház és Bits koncert szerepelt a színpadi programokban. 21.30-tól Mr. Rick, Korda György, Balázs Klári fellépésével indult az éjszaka. Végül a Turi zenekar vasárnap hajnalig tartó utcabálja zárta a mezőfalviak 2019-es testvértelepülési találkozóját.

A rekkenő hőségben kedvelt időtöltés volt a közös, baráti sörözés

Végül pedig, de nem utolsó sorban essen szó a programok közötti ünnepélyes pillanatokról is, hiszen falunapon, a lakosság előtt ismerik el a közösségért sokat tevő emberek munkáját. Az idén Mezőfalváért díjat vehetett át Márok Csaba polgármestertől Kondor Lászlóné óvónő, Molnárné Troppert Mária pedagógus, alpolgármester és Boczka László polgárőr. Gratulálunk!

Balázs Klárit és Korda Györgyöt imádta a mezőfalvi közönség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában