Idén már harmadik alkalommal lépnek fel a gálán

2019.04.03. 14:00

Ismét Berlinbe utazik a Centrum kórus

Immár harmadik alkalommal utazik a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum (DSZC) égisze alatt működő Centrum kórus a Berlini Brandenburg Nemzetközi Iskola jubiláló zenei rendezvényére a napokban. Ujházy Krisztina karvezető büszkélkedett.

Balla Tibor

A tizedik Berlin International Music Projecten a hat, berlini nemzetközi iskolán kívül egy svájci iskola és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum kórusa lép fel. Egy kissé nehezített a pálya a Centrum kórus 22 tagjának (akik a Rudas, a Lorántffy és a Bánki iskola diákjaiból tevődnek össze), hiszen a többi résztvevő iskolában angolul folyik az oktatás annak a közel 300 diáknak, akik részt vesznek a találkozón, ennek megfelelően a próbák is angolul zajlanak majd. Április negyedikén indulnak és nyolcadikán érkeznek majd haza. Az első két napon próbákon fognak részt venni, majd vasárnap fellépnek a gálakoncerten, ahol kicsik kórusa, nagyok kórusa, kicsik zenekara, nagyok zenekara és popzenekar kategóriákban állnak majd színpadra a résztvevők. A mieink a nagyok kórusában indulnak, és visznek saját műsort, a végén pedig egy Bruno Mars szerzeményt az összes résztvevő közösen ad majd elő egy igazi örömzenélés keretében. A repertoárban lesznek magyar művek is, ami a mi malmunkra hajtja a vizet. Kovács Anna, az esemény megálmodója és szervezője idén felvette a Kis kece lányom különféle feldolgozásait, így el fog hangzani Bárdos Lajos Tábortűznél című darabja, Kodály bicíniumok közül egy feldolgozás. A Centrum kórus a Bárdos-darabot ugyan már tudja magyarul, hiszen a Fejér Megyei Diáknapokon szerepel a repertoárjukban, és Berlinben a próbákon is bemutatja, de a gálára angolul is megtanulják majd.

Ujházy Krisztina a Centrum kórus karnagya Fotó: archív

Idén is pályázati forrásokra volt szükség, ezúttal az NKA-nál pályáztak. Nagyon büszkék rá, hogy a maximálisan adható összeget, egymillió forintot meg is kapták. Ám ez egy ilyen hosszú buszos útra és a négy éjszakás ott-tartózkodásra, étkezésre nem elég, szükség volt a DSZC nagyvonalú hozzájárulására, a Bánki és a Rudas alapítványának adományára továbbá a helyi vállalkozások segítségére, amiért nagyon hálásak.

A tavalyi találkozón a Centrum kórus tagjai összebarátkoztak a madagaszkári kórussal, de idén nem találkoznak Fotó: UK

Tavaly nagyon összebarátkoztak a madagaszkáriakkal, várták a találkozást, de ők most máshová utaznak idén. Túl sok idejük nem lesz a mieinknek Berlinben, de egy városnézés biztosan bele fog férni majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában