Pillanatok a természetből

2019.02.02. 15:00

Természetfotó-kiállítás nyílt a Bartókban

A fenti címmel nyílt meg Fabóné Bíró Ágnes és Fabó Ferenc természetfotó-kiállítása csütörtökön kora este a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aula galériájában.

Zsedrovits Enikő

Az alkotó házaspár Dunaföldváron él, szenvedélyük a természetfotózás és a természetjárás, hobbijukból adódóan tagjai a Dunaújvárosi Mezőföld Természetfotó Egyesületnek, így lehetőségük van évente bemutatni munkáikat az egyesület által rendezett éves tárlaton. Közös kiállítást viszont most rendeztek először. Mindenük a természet, így nem esik nehezükre gyakran kora hajnaltól késő estig csendben, a lessátorban ülni, hogy ne zavarják meg az állatok nyugalmát.

Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Képeiken hasonló témák jelennek meg, de mégis törekszenek arra, hogy más-más mozzanatokat örökítsenek meg. Több okból is fontosnak tartják, hogy kiállítást rendezhettek képeikből, egyrészt szerintük a fényképezés egy eszköz arra, hogy a pillanatot, ami gyorsan elmúlik, maradandóvá tegyék, másrészt ezekkel a szép képekkel próbálják felhívni az emberek figyelmét arra, mennyire fontos lenne vigyáznunk a természet csodáira. A fotók sokszínűek, igazi tavaszi hangulatot idéznek. Aki szeretne egy kicsit elvarázsolódni a komor télben, látogasson el a Bartókba és nézze meg e tárlatot!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában