Különleges struktúrákból

2019.01.15. 08:00

Éli Irian speciális festményeiből nyílt kiállítás az MMK-ban

Azt lassan már papírra sem kell vetni, hiszen hovatovább minden dunaújvárosi betéve tudja, hogy a Munkásművelődési Központ földszinti folyosóján kialakított MMK Galéria alapötlete az volt, hogy a városban és vonzáskörzetében élő alkotóknak bemutatkozási lehetőséget biztosítson.

Balla Tibor

Ha hiszik, ha nem, immáron a harmincnegyedik alkalommal nyitottak meg kiállítást az intézmény falai között, amióta ezt a nemes kezdeményezést útjára indították. Megfordult azóta nagyon sok és sokféle alkotás a gobelintől kezdve az ikonokon át a grafikákig, festményekig, annál is többféle stílusban.

Éliás Irén, művésznevén Éli Irian a megnyitón
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Ilyen technikával viszont még talán soha nem találkozhatott a dunaújvárosi tárlatjáró közönség, mint amivel a tegnap esti „Használd a képzeleted” című tárlat alkotásai készültek. Mint azt köszöntőjében Suplicz Mihály kijelentette, igyekeznek hónapról hónapra a lehető legváltozatosabb alkotásokkal megtölteni a falakat, de talán az eddigi legszínesebb tárlatról beszélhetünk ezúttal.

A jól ismert előadó, Mc Fly megnyitóbeszédében elmondta, a kiállító Éliás Irén, művésznevén Éli Irian egy speciális technikát használ, nem a hagyományos festési módszert, hanem egy úgynevezett akril fluid szilikonos festékfolyatásos eljárást. Ennek lényege, hogy a kívánt vízbázisú színekhez szilikonolajat ad. Az így egymásra kerülő folyatott, csepegtetett festékanyag érdekes struktúrákat eredményez. Bár szerelmese a fotózásnak, a festészetnek, ebben bontakoztatja ki magát, egy esztendeje lett ennek az alkotói módszernek fanatikus híve. A megnyitón a Sad Julian Drogerie Band muzsikált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában