Úgy fest, mintha negyven esztendővel fiatalabb volna

2018.10.06. 19:00

Gáspár Aladár a Bartókban

Gáspár Aladár kiállításai mindig eseményszámba mennek.

Pekarek János

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában csütörtökön délután megnyílott, Vissza –habár előre című idei tárlata is valóságos művészeti fesztivállá változott: előbb a festő verseiről hangzott el értő beszélgetés, felolvasással színesítve, majd a tárlatmegnyitón nemcsak egy ismert művészeti író, Kozák Csaba mondta el gondolatait a képekről, az alkotó keserédes játékairól idővel, anyaggal, formával, hanem gitár- és énekszó is üdítette a jelenlévőket.

Gáspár Aladár (balra) Kozák Csabával a megnyitón Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Mindez jó keretet adott az itt és most először látható, mégis ismerősnek ható képekhez. Gáspár Aladár festményei úgy újak, hogy közben makacsul ragaszkodnak a festő korábbi meglátásaihoz, vagyis látszólag visszafelé mennek az időben – mégis maiak, mondhatni: ma születettek, legalábbis az elmúlt egy esztendőben jöttek világra alkotójukból.

Az 1946-ban született Gáspár úgy fest, mintha negyven évvel fiatalabb volna, ám negyven évvel idősebben gondolkodna. Egy javaslat: nézzék a képeit egészen közelről! Mindenképp megéri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában