monumentális installációk

2018.08.22. 17:45

Nagyszabású projektkiállítással indul az őszi szezon a Kortárs Művészeti Intézetben

A dunaújvárosi kiállítás életre hívásához Csákány István a szintén Düsseldorfban élő és alkotó Robert Olawuyi videóművészt kérte fel együttműködésre.

duol.hu

A Place Like Tomorrow / A holnap helye című kiállítás terve közel két évvel ezelőtt született meg, amikor Csákány István és az ICA-D együttműködésének köszönhetően, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az Intézet gyűjteményébe került a művész Speaker’s Corner című hanginstallációja.

Csákány István napjainkra a hazai képzőművészeti színtér egyik fontos alakjává vált. Műveivel rangos közgyűjteményekben találkozhatunk, kiállításainak – az egykori Ernst Múzeumtól a Műcsarnokon át a Ludwig Múzeumig – a legfontosabb hazai intézmények adtak otthont. 2010-ben a Műkritikusok Nemzetközi Szövetsége a Bersteinzimmer című művéért AICA-díjjal jutalmazta, 2012-ben meghívást kapott a világ egyik legfontosabb képzőművészeti seregszemléjére, a kasseli dOCUMENTÁ(13)-ra, melyen az egyszerre monumentális és részletgazdag Ghostkeeping című installációval szerepelt.

Olawuyi Csákányhoz hasonlóan előszeretettel hoz létre monumentális installációkat; videóinak nagy felületekre vetített, elevenen lüktető képi világa egyszerre érzéki és metaforikus. A két művész alkotásaiból, közös kurátori munkájuk nyomán születő kiállítás az ICA-D 2018-as kiállítási évadának egyik legfontosabb eseménye.

A Place Like Tomorrow / A holnap helye

Csákány István és Robert Olawuyi kiállítása

Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros (Vasmű út 12.)

Megnyitó: 2018. szeptember 07. , péntek 18 óra

A kiállítás megtekinthető 2018. október 20-ig, vasárnapok kivételével naponta 10-től 18 óráig.

A belépés díjtalan!

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában