koncert Dunaújvárosban

2018.04.20. 16:00

Rockabilly rock and roll-lal – táncos parti a klubban

Hatalmas rockabilly buliban lehet része annak, aki a szombat esti fröccsözést egy galériás koncertre cseréli le. Egri Péter és csapatai Dunaújvárosban zárják klubturnéjukat.

Tóth Alexandra

A Mystery Gang 1998-ban alakult és kezdetben olyan régi nagyok dalait játszották, mint Carl Perkins, Johnny Cash vagy Buddy Holly, majd elindultak a saját zenei vonal kialakítása felé. A dalok szövegét Egri Péter énekes/gitáros írja. Az első Magyarországon megjelent albumok a Hot’n Wild Rockabilly Cuts, ezt követte 2003-ban a Dig That Rock!, majd a kizárólag saját szerzeményeket tartalmazó Jungle Fever. 2010-ben Live and Wild címmel koncertlemezt adtak ki.

ermészetesen 1955-ben alakult teliholdkor, Memphisben Fotó: Facebook.com/Memphismoon55

A banda több nemzetközi és hazai sikert is magáénak tudhat, de csak 2012-ben látták elérkezettnek az időt arra, hogy megjelenjen első magyar nyelvű Megőrülök Érted című kiadványuk a Grund Recordsnál, eztán jött a szintén magyarul szóló Hello, Hello. Stílusuk színes, leginkább az ötvenes évek legendás, autentikus rockabilly és a rock and roll világát idézik, ezt pedig némi modern, nagyvárosias jungle hatással is fűszerezik. Megalakulásuk óta itthon és külföldön több mint ezerhatszáz koncertet adtak, s egyebek között felléptek Londonban, New Yorkban és Milánóban is.

A Mystery Gang volt Egri Péter első rockabilly bandája Fotó: Facebook.com/Mysterygang

Az énekes-gitáros Egri Péter azonban nem elégedett meg a Mystery Gang sikerivel, és 2017-ben megalapította a Memphis Moon 55-öt névre keresztelt cover bandjét. A sítlus ugyanaz, ám itt nem saját számokkal, hanem a régi nagy példaképek népszerűsítésével, az 1957-es évek előtti rockabillyt idézve zenélnek. A felállás is klasszikus: nagybőgő, akusztikus gitár, szólógitár. A szombaton este kilenckor kezdődő bulira a jegyek még kaphatók a Dózsa moziban, nyitvatartási időben, érdemes sietni, mert gyorsan fogynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában