kultúra

2018.02.05. 08:00

Történelmi esték és mesék valamint múzeumi irodalmi est Dunaújvárosban

Papírszínházzal várják a kicsiket csütörtökön a József Attila Könyvtárban.

Balla Tibor

Papírszínház és könyvbemutató

Dunaújváros Papírszínházi előadásra várják a 7–10 éves gyerekeket február 8-án, csütörtökön 15 órakor a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárba a Holle anyó című interaktív mesedélutánra. Február 19-én, hétfőn 17.30 órakor pedig könyvbemutatót tartanak a József Attila Könyvtár előadótermében. Csurdu Balogh Márta legújabb kötete, a tavaly megjelent Szilánkok című „emlékkönyv” Páli Zsuzsanna Zsibi emléke előtt tiszteleg.

Esterházyak az ár ellen – irodalmi est

Dunaújváros A Magyar Írószövetség, Vörösmarty Társaság és az Intercisa Múzeum közös szervezésében tartják február 15-én, csütörtökön 16 órakor a múzeumban Pásztor Bertalan, az Esterházyak az ár ellen című dráma írójának irodalmi estjét. A szerzővel Bobory Zoltán író beszélget. A műből a VI. jelenetet felolvassa Pálfalvi János és Pásztor Bertalan.

A lázadások koráról

Dunaújváros Ma délután 18 órától tart előadást a Munkásművelődési Központ színháztermében Horváth Béla történész a (pogány) népi lázadások koráról. A történelmi esték és mesék sorozat ingyenesen látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában