A felfedezés élményével

2018.01.15. 17:30

Apa és fia természetfotóit mutatták be a Bartókban

Egy rendhagyónak is mondható kiállítással folytatódott a múlt hét csütörtökön a Bartók aulagalériájának kiállítássorozata.

Szabó Szabolcs

Apáról fiúra öröklődött a természetfotózás iránt érzett szenvedély - dr. Somorácz Áron és dr. Somorácz György a megnyitón

Fotó: Zsedrovits Enikő

Két kiváló orvos, egyben apa és fia közösen mutatják be remek természetfotóikat – a téli januári depresszió ellen is javallott emlékezetes élmény.

A tárlat február 7-ig látogatható a teátrumban
Fotós: Zsedrovits Enikő

A fotózás, némileg szűkítve ezen tágra szabott meghatározást: a természetfotózás azon lelkes fogyasztói, akik évről évre követik a Mezőföld Természetfotó Egyesület mindenkor pazar és a szó legszorosabb értelmében vett sokszínű kiállításait, bizonyára ismerősen cseng dr. Somorácz György és fia, a szintén orvosi pályát választó dr. Somorácz Áron neve, hiszen szorgos tagjai a fent említett alkotókörnek, és ami számunkra még fontosabb, rendszeres kiállítók is.

Ezúttal míves természetfotók várják az érdeklődőket a Bartók aulában
Fotós: Zsedrovits Enikő

A múlt héten csütörtökön egy igazi „apa és fia” kiállításon mutatták be, mit is gondolnak ők a természetfotózásról, és milyen magas szinten művelik ezen többrétű és sokszor embert próbáló alkotói folyamatot, amelyet a tárlatot megnyitó köszöntőjében így jellemzett dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója: „a természet fotózása elsősorban a szabadban eltöltött idő legsokoldalúbb élményét adja, amely nem csak fizikai képességeket igényel, de kitartó szellemi erőfeszítést is követel.

Apáról fiúra öröklődött a természetfotózás iránt érzett szenvedély – dr. Somorácz Áron és dr. Somorácz György a megnyitón
Fotós: Zsedrovits Enikő

Ha a produktum másoknak is tetszik, az külön élmény.” A produktumról csak annyit említenénk, hogy ezúttal is lebilincselő képeket láthat a Bartók aulájába betérő.

Előtérben Klép Tamás zenész, háttérben a kiállított fotók
Fotós: Zsedrovits Enikő

A kiállított fotók segítenek egy kicsit közelebb hozni és megfejteni a minket körbeölelő természet egy-egy apróbb/nagyobb titkát. Borongós, szürke téli napokon kifejezetten ajánlott, orvosilag is garantált receptúra.

Színes, mozgalmas képek szürke januári napokra
Fotós: Zsedrovits Enikő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában