Eredmények

2017.11.16. 08:30

Szépen verselő diákok: Ezúttal az általános iskolások is felléptek a seregszemlén

Szerdán délután rendezte meg hagyományos városi szavalóversenyét a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.

Szabó Szabolcs

versmondó Fotó: ZsE

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szerdán immáron 19. alkalommal rendezte meg városi vers- és prózamondó versenyét, amelyre ezúttal a középiskolásokon kívül a 7-8. osztályos szavalókat is meghívták. A seregszemlére 39 nevezés érkezett be. Az intézmény rendezvényének népszerűségét ezenfelül az is jelzi, hogy többen az előző években is szavaltak e versenyen. A zsűriben Smuk Imre, a Bartók kamaraszínház nyugalmazott művészeti vezetője, Őze Áron színész, rendező, a Bartók kamaraszínház igazgatója, Katona Zsuzsanna, a József Attila Könyvtár nyugalmazott igazgatója és Kövesi Edit magyar szakos tanárnő értékelte az elhangzott szavalatokat.

A verseny szervezője, Felpécziné Tomcsányi Gabriella lapunknak elmondta, köszönet illeti a magyar szakos kollégákat, akik tanítványaikkal megszerettetik a költészetet, e nemes, szíveket megszólító művészetet. Megtanítják diákjaiknak megérezni, megérteni, megfejteni a versekbe rejtett üzeneteket, amelyek ismeretében nemesebb, szebb életet élhetünk.

Lássuk hát az eredményeket!

Általános iskolások:1. Horváth Lili (Dózsa iskola – tanára: Nagyidai Zsuzsanna. 2. Nagy Ádám (Széchenyi iskola/kisgimnázium – tanára: Péntek Klára). 3. Szopka Gréta Tímea (Dózsa iskola – tanára: Nagyidai Zsuzsanna).

Nagy Benedek szavalását is taps kísérte Fotó: ZsE

Középiskolások: 1. Tillinger Donát (Széchenyi iskola – tanára: Hutvágnerné Róth Éva).2. Rácz Annamária (Szabolcs Vezér iskola/Pusztaszabolcs – tanára: Romanek Gergely). 3. Rostási Ádám (Széchenyi iskola – tanára: Hutvágnerné Róth Éva).

Különdíj: Gombita Klaudia (Széchenyi iskola – tanára: Szűcsné dr. Harkó Enikő). Móricz Máté (Bánki iskola – tanára: Kovácsné Rubint Ágnes), Müller László (Dunaferr – tanára: Bella Denisza).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában