Felkészülés a katasztrófa helyzetekre

2024.04.06. 15:30

Tábori kórházi körülmények között

Logisztikai gyakorlatot tartott a Magyar Vöröskereszt H-HERO – Hungarian Healthcare in Emergency Response Operations egysége március végén, dunaújvárosi résztvevőkkel is, tudtuk meg a szervezet közösségi oldaláról.

Duol.hu

Fotó: Feth Katalin

A kétnapos eseménynek a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága jóvoltából a BudapestArena adott otthont, így a helyszín adottságainak köszönhetően a csapatnak lehetősége nyílt a teljes tábori kórház felállítására.

A mostani esemény a májusban megrendezésre kerülő NATO Vigorous Warrior ’24 katona-egészségügyi gyakorlatra való felkészülés része, ahol a Magyar Vöröskereszt tábori kórháza más nemzetek civil, illetve katonai egészségügyi egységeivel fog együttműködni.

Fotó: Feth Katalin

A hasonló események kiváló lehetőséget biztosítanak a csapatnak a felkészülésre, hogy katasztrófák és más rendkívüli helyzetek során a lehető leghatékonyabban tudjon segítséget nyújtani. Mivel a H-HERO egységhez folyamatosan csatlakoznak új önkéntesek, az elméleti képzéseken túl a mostanihoz hasonló gyakorlatok kiemelten fontos szerepet játszanak a csapat életében. A két nap során az új tagok nem csupán a felszereléssel, eljárásrendekkel ismerkedhetnek, de tökéletes alkalom a csapatkohézió erősítésére is. A gyakorlatra kilátogattak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézetének hallgatói, akik megismerhették a Magyar Vöröskereszt tábori kórházát és segédkeztek a logisztikai feladatokban.

Feth Katalin a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi területi vezetője elmondta, hogy Fejér Vármegyéből hatan vettek részt a fővárosi gyakorlaton. Évek óta tagjai a H-HERO-nak és vesznek részt ezeken. Ott segítenek, építik fel és működtetik a tábori kórházat, legyen az természeti katasztrófa, vagy bármely olyan hely, ahol szükség van rájuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában