Erős szombat lesz

2024.04.12. 07:00

Piac nyílik Kisapostagon, ne hagyja ki

Termelői, kereskedői és kézműves piac nyílik a tavaly átadott piactéren Kisapostagon szombaton 10 órakor.

Duol.hu

2023. szeptemberében ünnepélyes keretek között adták át Kisapostag megújult piacterét az önkormányzat mögötti területen. A beruházás révén modern, minden igényt kielégítő közösségi tér létesült. A piachoz vizes blokk is épült, ami felfrissülést nyújt a programok résztvevőinek. Azóta már több eseménynek adott helyet a piactér, most az első piac kerül megrendezésre.

Schreiber Gábor neve ismerős lehet a csípős ízek kedvelőinek, hiszen ő a megálmodója az ErőSch Chili Labornak. A piaci szereplők felkutatásában segédkezett Nagy Attilának, Kisapostag polgármesterének.

Gábort a piaci árusokról kérdeztem.

Számos ős- és kistermelő, valamint kézműves árus portékáival lehet majd találkozni ezen a napon. A két helyivel kezdeném. 
Szabó Béla kiváló mézeket készít, amelyeket sokan szeretnek a faluban és a környéken. 

A Cserepes Pálinka Tanya 2009 óta ontja magából a finom pálinkákat, melyeket saját maguk által termesztett gyümölcsökből főznek. 12 fajta található a repertoárban, ezt fogja nekünk Artúr elhozni. Standjánál lesz lehetőség kóstolásra is.

Márton Tímea rendezvényszervező és dekoratőr, akinek a standjánál főként asztali és ajtódíszeket, dekorációs termékeket találunk. Szintén kézzel készíti a remekműveit. Nagy Diána szülei kisapostagi lakosok így félig-meddig egy helyi kötődésű kiállító. Imádja, óvja a természetet, gyermekeivel szeret természetes alapanyagokból igazi kincseket kreálni. Fából készült díszei, kis fajátékai igazán színesíteni fogják a piacot. Ezenkívül lesznek még esküvői dekorációs tárgyai is. Első alkalom lesz, hogy piacra viszi a portékáit, látogassátok hát meg őt is.

Gyöngyvarázs a kézművesség terén remekel. Hoz nekünk csodás ásványi karkötőket, desszertgyertyákat, egyedi-kézzel készült étkészleteket és filcdíszeket is. 

Karsai Erika, Erika Lekvárosháza és Portékáit hozza el nekünk. A sima gyümölcslekvárok mellett megtalálhatóak igazán különleges csemegék is, mint pl. csipkebogyólekvár,  vörösboros fügelekvár, vagy a narancsos sütőtökös. Emellett majd 10 féle gyümölcsszörp is van a kínálatban, de lesznek még teának való szárítmányok is.

Az Angyalkürtős helyben fogja sütni a többfajta, friss, forró, ropogós kürtős kalácsait, mellette pedig üdítőital is kapható lesz.

Bár a piac nem kezdődik túl korán, egy jó forró kávé mindig megadja a löketet. Imre Arth a suhanó kávés is ott lesz velünk a piacon a CAFFÉ PIGGI-s, csuda piros triciklijével. Forró kávés italai mellett megtalálhatók a kiváló minőségű pörkölt kávék, amik különböző ízekben fokozzák még tovább a kávézás élményét.

Kávéfronton a másik kitelepülőnk a Virág Kávézó. Elsősorban bitang jól kinéző és nagyon finom, többféle ízű jeges-kávés italokkal készülnek, továbbá sok fajta limonádé is lesz a terítékükön.

Következő árusunk Zakara Ferencné, aki finom, többféle birsalmasajttal büszkélkedhet, mellette kapható lesz nála alma és némi birslekvár is. Egészséges és finom.

Timi is velünk lesz, ő pedig a TiaB Alkotóműhelye ötletgazdája. Neki a horgolás és varrás a mindene. Készít horgolt és varrott  táskákat, fülbevalókat, apró díszeket, kulcstartókat és játékokat is a legkisebbek örömére.

Pordan Ica nagyon szép díszeket készít, középpontban a virágokkal. Nagy örömét leli benne és a művei mind-mind minőségiek, szépek.

Pitypangos Porta lesz végül a sajtosunk. Nagyon finom és egészséges kecskesajtokat és kecsketejből készült finomságokat hoznak nekünk.

Nyúl Magdi neve ismerősen csenghet a környékbeli piacra járók között. Többféle finom savanyúsággal és néhány fajta lekvárral készül a szombati napra.

Terner Istvánné füstölt húsáruval, töltelékáruval, zöldséggel, tojással és burgonyával teszi a tiszteletét a piacon.

Másik húsosunk Kiss János lesz, aki szintén saját, füstölt húsáruival lesz jelen.

Ahogy illik, a végére hagytam magunkat. Az biztos,hogy ez egy erős szombat lesz,hiszen a helyszínen ingyenesen kóstolható és vásárolható lesz 10 fajta chiliszósz az ErőSch Chili Labor kínálatában. Az éppen hogy csak csípőstől a pokolian erős, több fajta ízesítésű szószokat, chilis lekvárokat is ajánlunk. Szinte minden ételhez tudunk ajánlani erősítést, díszdobozos chiliválogatásokkal is készülünk.

Érdemes lesz tehát kilátogatni Kisapostagra az első piaci napra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában