Várakozások

2024.04.16. 13:00

Kovács Zsófia biztosan nem indul az Eb-n, Czifra Lili szereplése kérdéses, Mayer Grétáé esélyes

A DKSE tornászai közül Kovács Zsófia biztosan nem, Czifra Lili sérülés miatt feltételesen, Mayer Gréta viszont jó eséllyel részt vesz az olaszországi kontinensviadalon. Kovács olimpiai szereplése pedig várhatóan a játékok előtt egy hónappal fog eldőlni.

Gallai Péter

Mayer Gréta és Czifra Lili - előbbi szereplésére jó, utóbbiéra sérülés miatt kevésbé van esély az Eb-n

Fotó: MATSZ/Freschli József

Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában volt vendég, ahol többek között elmondta, a magyarok felkészülése jól halad az Eb-re, az indulók névsorát pedig napokon belül bejelentik.

- Ott tartanak, ahol tulajdonképpen az Eb előtt a nőknek egy héttel, a férfiaknak pedig két héttel kell. Kisebb sérülések mindig vannak, 

a tavalyi térdszalag-szakadása után Kovács Zsófit nem fogjuk látni az Eb-n, ezt már biztosan mondhatom és ezen felül is vannak még kérdőjelek, de a csapathirdetésre még a héten sor kerül

- mondta Altorjai Sándor, az Eb-n induló magyar csapat vezetője, majd elárulta, hogy Kovács olimpiai szereplése várhatóan majd csak egy hónappal az ötkarikás játékok előtt fog eldőlni.

Kovács Zsófia még nem végez összefüggő gyakorlatokat, és a lábra érkezést is kerüli
Fotó: Lackzó Izabella

A tervek szerint a 23 éves dunaújvárosi tornász először júniusban léphet versenyhelyzetben a szerek elé, de a főtitkár megjegyezte, hogy Kovács komoly sérülése után nagyon tudatosan végzi a rehabilitációt. Még nem csinál összefüggő gyakorlatokat, elemeket végez, illetve elemeket köt össze,

 de a szövetség bízik benne, hogy odaérhet az olimpiára és az őt körülvevő szakmai stáb is megerősítette, hogy jó úton halad. Az olimpiai csapatot június végéig kell benevezni a párizsi játékokra.  

A névre szóló kvótával rendelkező és Nebraskában tanuló Bácskay Csenge május 15-én érkezik haza és csatlakozik a válogatotthoz. 

Hozzá hasonlóan Czifra Lili Bettina is biztosította helyét a nyári játékokon, de a szombaton 17. születésnapját ünneplő tornásznak Eszéken a felemáskorlát gyakorlata végén, a leugrásnál megsérült a térde, ezért még kérdéses az Eb-szereplése. 

Az Eb-ezüstérmes Székely Zója viszont biztosan utazik Riminibe, és Altorjai elmondása szerint példaértékű felkészülést végez.

- Akik bekerülnek a csapatba, önmagukhoz képest csinálják meg a gyakorlatokat, én nem tudom megtippelni, hogy ez reálisan nézve mire lesz  elég, mivel nem lesz ott Zsófi és Csenge, ráadásul Lili is kérdőjeles, tehát alapvetően egy másik csapat fog felállni. 

Mayer Grétának sanszos az indulása, és nagyon elégedettek leszünk, hogyha csapatdöntőbe jut a válogatott

 - hangsúlyozta Altorjai, de megjegyezte, nem lát reális esélyt arra, hogy a női csapat megismételje tavalyi szereplését, amikor negyedik helyen zárt a kontinensbajnokságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában