Az ismeret hatalom

2024.04.10. 14:00

Konferenciát tartottak civileknek a rendőr-kapitányságon

Április 10-én, délelőtt 9 órakor a Dunaújvárosi Rendőr-kapitányságon megtartott konferencián összegyűltek helyi önkormányzat, civilszervezetek és iskolák képviselői, hogy részt vegyenek a rendőrségi munka során fontos előadásokkal tarkított eseményen.

Török Tímea

Kiss Dénes rendőrőrnagy a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság bűnügyi osztály bűnmegelőzési alosztályának vezetője

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A konferenciát Németh Miklós rendőr alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője nyitotta meg. Az eseményen jelen volt Szabó Vendel rendőr ezredes is, a Fejér Vármegyei Rendőrkapitányság vezetője, Halász Attila rendőr alezredes, rendőrségi tanácsos és Törköly László rendőr alezredes a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság megbízott vezetője. Szabó Vendel üdvözölte a résztvevőket, kiemelve a rendezvény jelentőségét a rendőrségi munka és az érintettek tájékoztatása terén. Szintén köszöntötte a meghívottakat a konferencia moderátora, dr. Molnár Katalin, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magatartástudományi Tanszékének docense, összehangolta az előadásokat és a pódiumbeszélgetést a nap folyamán.

Az első előadó Kiss Dénes rendőr őrnagy volt, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi osztály- Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője. Az ő prezentációjában a kiberbűnözés aktuális trendjeiről beszélt, hangsúlyozva az ehhez kapcsolódó kihívásokat.

Németh Miklós rendőralezredes a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztály vezetője 
Fotó: Szabone Zsedrovits Enikő

Az előadók sorában Pető Attila közlekedési szakoktató következett, az első magyar női autósiskola vezetője, aki az autófeltörés témakörét járta körül.  A kreszprofesszorként ismertséget szerzett szakembert dr. Major Róbert rendőr ezredes váltotta a pulpituson, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közbiztonsági Tanszékének vezetője. Ő az ittas és bódult járművezetésről tartott prezentációt, kiemelve a közúti biztonság fontosságát és az ilyen jelenségek elleni hatékony fellépés és a megelőzés módszereit.

Végül, Ijjas Bernadett pszichológus, a Magyar Református Egyház Újvárosi Drogambulancia intézményvezető-helyettese beszélt a droghasználat megítéléséről és a megelőzés fontosságáról, rávilágítva a drogok által okozott veszélyekre és azok kezelési lehetőségeire.

Dr Molnár Katalin egyetemi docens 
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A szakmai nap dr. Molnár Katalin moderálásával pódiumbeszélgetéssel zárult, amely során az előadók és a résztvevők lehetőséget kaptak a tapasztalatok megosztására és a további együttműködési lehetőségek megvitatására. A konferencia hozzájárult a rendőrség és a civil szervezetek közötti kapcsolatok erősítéséhez és az információáramlás javításához a bűnelkövetés elleni hatékonyabb küzdelem érdekében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában