Eronen távozik

2024.04.16. 11:00

Jelige: Dunaújvárosi kötődés!

Távozik Dunaújvárosból a DAB jégkorongozóinak vezetőedzője, Niko Eronen.

Agárdy Csaba

Archív.

Fotó: Laczkó Izabella

A Dunaújvárosi Acélbikák vezetése szűkszavú közleményt adott ki, ezek szerint: "Két szezon után távozik csapatunk vezetőedzője, Niko Eronen. Nikonak ezúton is köszönjük eddigi munkáját, és további pályafutásához sok sikert kívánunk!"

A finn Eronen két szezont töltött Dunaújvárosban. Az elsőben a play-off kvalifikációban továbbjutottak az Újpest ellen, majd a későbbi Erste Liga győztes Gyergyói HK búcsúztatta őket a további küzdelmektől. Ez az eredmény elfogadható volt a DAB részéről. A 2023-24-es idényben  bekerültek a Magyar Kupa négyes döntőjébe, ami bravúros szereplésnek számított. Viszont a bajnokságban  már akkor is akadozott a gépezet. Sőt, a csapat annyira széthullott, hogy a légiósok nagy része szerződése felbontását kérte januárban, gyakorlatilag cserben  hagyva az Acélbikákat. Niko Eronen sorsát az pecsételhette meg, hogy teljesen  szabad kezet kapott a légiósok szerződtetésében, és 

gyakorlatilag a saját emberei fordítottak neki hátat.

Az edzőkérdés természetesen nem megoldott még, de talán el lehetne azon gondolkodni, hogy mind a szakvezetés, mind a játékoskeret magyar szakemberekből, illetve bizonyítani akaró hokisokokból álljon. Jelige: Dunaújvárosi kötődés!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában