Dunaújváros

2024.03.14. 15:00

Pályázaton nyert támogatást a Petőfi iskola

Szente Patrícia Andrea

A dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola közösségi-oldalán értesítette közösségét arról az örömhírről, hogy az intézmény 1. helyezést ért el a 2023. évi Világ Legnagyobb Tanórája Együtt=Működünk elnevezésű pályázatán. Az iskola alapítványa ezzel 125 ezer forint támogatásban részesült.

Amint arról az intézmény beszámolt, a tavalyi évi Világ Legnagyobb Tanórája fő témája az ENSZ által 2015-ben meghirdetett Fenntarthatósági Fejlődési Célok közül a 10. cél, az országok közötti és az azokon belüli egyenlőtlenségek csökkentése volt. A pályázaton ezt a célt szolgáló, helyi szinten megvalósítható közösségi tevékenységgel lehetett részt venni. A Petőfi iskola választott témája a fogyatékkal élők, továbbá a különböző társadalmi csoportok együtt tanulását, közös gondolkodását és alkotását, egymás élethelyzeteinek megértését segítő iskolai projekt volt. Pályázatuk címe: Esélysuli – Zöld DÖK. A pályázatot összeállította: Árvai Gyöngyi intézményvezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában