Elsős lesz a gyermekünk!

2024.03.31. 17:00

Iskola-ajánló: Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola

A következő sorozatunkban az iskolaválasztáshoz szeretnénk segítséget nyújtani azoknak a szülőknek, akiknek hamarosan első osztályba megy a gyermeke.

Fekete Györgyi

Mint minden szülő, mindenki szeretné, ha számára a legjobb iskolában járna gyermeke. Olyan iskolát szeretne választani, ahol a gyermeke a legjobban ki tud teljesedni, olyan alapokat kap, ami a későbbi életére, személyiségére a lehető legjobb.  A következő sorozatunkban az iskolaválasztáshoz szeretnénk segítséget nyújtani azoknak a szülőknek, akiknek hamarosan első osztályba megy a gyermeke.

Minden dunaújvárosi intézménynek lehetőséget biztosítottunk arra, hogy bemutassák, milyen oktatási, nevelési programmal és tanító nénikkel várják leendő dákjaikat. 

Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola

Iskolánk az ország azon kevés intézménye közé tartozik, amelynek minden osztályában emelt szintű énekoktatás folyik. Kodály Zoltán elképzelései alapján kezdődött el a munka, és büszkék vagyunk arra, hogy az eltelt 70 év eredményei igazolják bíztató szavait. Arra törekszünk, hogy az esztétikai érték befogadására képes, szelektálni tudó, ízléssel rendelkező fiatalokat neveljünk, akik a többi művészeti és tudományág területén is biztosan mozognak, önálló alkotásra képesek. 

Nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni képességeknek megfelelő differenciált oktatásra, ennek érdekében kis csoportos és egyéni felzárkóztató foglalkozásokat, korrepetálásokat tehetséggondozó órákat szervezünk alsó és felső tagozaton egyaránt. Ennek eredményképpen számos versenyen vesznek részt tanítványaink, és a városi, megyei és országos megmérettetésekről rendszeresen térnek haza dobogós helyezésekkel.

Nagyon fontosnak tartjuk hagyományaink ápolását

A móriczos piknik, a zenei világnap, a mesék éjszakája, az évfolyamkoncertek, a Móricz-hét, a farsangi bálok, a szülő-pedagógus bál, a tánc világnapi és a költészet napi rendezvény, a Kodály-koncert, író-olvasó találkozók, az elsősök avatása, a karácsonyi koncert, az év végi koncertek nagy népszerűségnek örvendenek mind a tanulók, mind a szülők körében. A kék-fehér „kockás” egyenruhánk, az iskolai logó, az iskolazászló a közösségünkhöz való kötődést, az összetartozás érzését erősítik minden „móriczosban”.

Idén is két osztályt indítunk

Tihanyiné Takács Dóra lesz az 1.a osztályfőnöke, mellette Ali Márta fogja tanítani a magyart. Balláné Spitz Mariann vezeti az 1.b osztályt, mellette Móricz Károlyné fogja tanítani a matematikát. Mindannyian a XXI. század igényeit és közös értékeink megőrzését szem előtt tartó, korszerű módszerekkel tanító pedagógusok, akik stabil alapokat adnak ahhoz, hogy kiváló felsős szaktanáraink alapos felkészítése után tanítványaink képességeiknek, terveiknek megfelelő középiskolába nyerjenek felvételt, s ott helytálljanak. 

„A Móriczban töltött éveink alatt megtanultuk, hogyan legyünk szorgalmasak, és azt, hogy mindig el tudjuk érni a céljainkat, ha nagyon szeretnénk…. Ez egy burok a világ negatív hatásai ellen, ahol úgy érzed, bármi rossz is ér, mindig puhára esel.” – tanítványaink gondolatai. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában