Elsős lesz a gyermekünk!

2024.03.24. 16:00

Iskola-ajánló: Arany János Általános Iskola

Következő sorozatunkban az iskolaválasztáshoz szeretnénk segítséget nyújtani azoknak a szülőknek, akiknek hamarosan első osztályba megy a gyermeke.

Fekete Györgyi

Mint minden szülő, mindenki szeretné, ha számára a legjobb iskolában járna gyermeke. Olyan iskolát szeretne választani, ahol a gyermeke a legjobban ki tud teljesedni, olyan alapokat kap, ami a későbbi életére, személyiségére a lehető legjobb.  A következő sorozatunkban az iskolaválasztáshoz szeretnénk segítséget nyújtani azoknak a szülőknek, akiknek hamarosan első osztályba megy a gyermeke.

Minden dunaújvárosi intézménynek lehetőséget biztosítottunk arra, hogy bemutassák, milyen oktatási, nevelési programmal és tanító nénikkel várják leendő diákjaikat. 


Dunaújvárosi Arany János Általános Iskola

2400 Dunaújváros, Március 15. tér 5-6. • 06 (25) 437-625 • [email protected]

Iskolánk 43 éve nyitotta meg kapuit. Az eltelt idő alatt kialakult az arculata, kiépültek a hagyományai, de folyamatosan megújul, fejlődik. A tanulás mellett számtalan érdekes programot nyújt a diákoknak. Az idei tanévet egyből Állatvédelmi témahéttel indítottuk, és a Pályaorientációs napunk is programsorozattá nőtt. Csatlakoztunk a Magyar Diáksport Napjához, majd a Magyar Parasport Napot is emlékezetessé tettük. Nagy sikert aratott a karácsonyi ajándékozásunk, melynek során saját készítésű meglepetésekkel kedveskedtünk a mentős, rendőr, tűzoltó és postás dolgozóknak. Tanulóink Halloween partin, farsangi mulatságon pihenhették ki a tanulás fáradalmait, a szülők pedig a nyílt napok során kaptak betekintést az osztályokban folyó munkába. Nemsokára hatalmas Suli-bulival zárjuk a tanévet, amikor egy tanításmentes napon a gyerekek körül forog majd a világ!

A követező tanévben két elsős osztályt indítunk. Mindkét osztályban élményközpontú, iskolaotthonos rendszerű tanítás lesz, ahol az olvasást hagyományos szótagoló módszerrel fogjuk tanítani. Iskolánk fontos feladatának tekinti a nyelvoktatást, hisz az idegen nyelv ismerete rendkívül fontos.

Ezt támogatva már az elsősöknek is tanítjuk az angol nyelvet

A kezdeti játékos nyelvtanulással igyekszünk motiválni a tanulókat a tudatos és rendszeres nyelvtanulásra. A korszerű, interaktív táblákkal felszerelt tantermekben a diákok már alsó tagozaton megismerkednek a digitális eszközök használatának az alapjaival. 

Tornacsarnokunk remek lehetőséget biztosít a labdajátékok megismerésére. A mindennapos testnevelés során röplabdázással és kosárlabdázással fejleszthetik magukat a gyerekek. További sportolási lehetőséget nyújt az érdeklődőknek az iskola szomszédságában lévő Gurics Birkózó Centrum. Az iskola épületében található Wesley DaCapo művészeti iskolában pedig hangszeres és táncoktatásban részesülhetnek a tanulók. 

Speciális képzési kínálatunk mellett kiemelt figyelmet fordítunk a segítséget igénylő tanulókra. 

Két gyógypedagógusunk végzi az egyéni fejlesztést, de heti rendszerességű differenciált képességfejlesztést is nyújtunk az érintetteknek.

Az elsős osztályok vezetésére felkért tanítóink régóta tantestületünk tagjai. Munkájukkal az előző években már bizonyítottak. Megbízunk bennük, bátran ajánljuk őket! Iskolánk honlapján olvasható a részletes bemutatkozásuk. 

Magas színvonalú tanítói munkájukon kívüli egyéni jellemzőik is vannak, mellyel plusz lehetőségeket nyújtanak a rájuk bízott gyermekeknek. 

Tabajdi Mária pedagógiai terapeuta, Kelemen Rita sportedző, Fási Erika a digitális eszközök használatának, Medve Ilona a környezetvédelemnek az elkötelezettje.

Az Arany János iskola leendő elsőseit tanítók

Mind a tanítók személye, mind az iskola elkötelezettsége biztosíték arra, hogy az elsős osztályokba beiratkozó gyerekek biztos alapokon nyugvó tudást szereznek. A tanulás mellett érdekes szabadidős programokon vehetnek részt, tanulmányi- és sportversenyeken mérethetik meg magukat. Ezekről a programokról az érdeklődők tájékozódhatnak a Dunaújvárosi Arany János Általános Iskola elnevezésű Facebook oldalon. 

Barátságos iskolai környezetünkbe, családias osztályközösségeinkbe szeretettel várjuk a Béke városrészben élő családok gyermekeit!

Iskolánk mottója a névadó, Arany János gondolata. 

Életedben mindig nemes cél vezessen, De ne üres ábránd, mely elérhetetlen. Ha egy kicsiny köznek is munkálsz javára, Ha csak egy ember is jóságodat áldja: Úgy nem élsz hiába. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában