Nyitott Egyetem

2024.03.27. 08:00

Ingyenes informatikai kurzusra regisztrálhatnak az érdeklődők

A Dunaújvárosi Egyetem Informatikai Intézete idén márciustól az egyik speciális informatikai tantárgyát nyilvánossá tette a téma iránt érdeklődők számára, a Nyitott Egyetem szemléletének keretében.

Molnár Emese

Forrás: uniduna.hu

Mint azt felsőoktatási intézményünk részletezte, a kooperatív-duális tantárgy március 1-én indult, Fejlett IT infrastruktúrák címmel. A hét részes előadássorozatban a korszerű, fejlett IT infrastruktúrákat ismerhetik meg az egyetem hallgatói, valamint az ingyenes regisztrációt követően bármely érdeklődő. 

Március 22-én a réz- és optikai hálózatok témaköreit követően került sor a sorozat harmadik fontos, vezeték nélküli átviteli módról szóló előadására. Az Equicom Méréstechnikai Kft. vállalati hálózatokkal foglalkozó szakemberei, Liszkai János és Tamási Ákos tartottak előadást „Vezeték nélküli hálózatok” címmel. A szeminárium a hullámterjedési alapoktól a különböző Wi-Fi szabványokon át vezette el a hallgatóságot a hálózat tervezési, kivitelezési és üzemeltetési feladataihoz. A rengeteg gyakorlati példa és a Wi-Fi eszközökkel történő élő mérés segítette érthetőbbé tenni a témakört.

A következő órán az optikai hálózatokról fog beszélni Pápista Ákos, az Equicom cég képviseletében. Elöljáróban vázolták, hogy az előadásban átismétlik az optikai hálózatok felépítését, a különböző kábel és csatlakozó típusokat, valamint a vonatkozó szabványokat. Részletesen foglalkoznak az optikai szálak hegesztésével, továbbá az OTDR-es és beiktatásos csillapítás mérésével. Az előadást gyakorlati mérésekkel, valamint optikai szálhegesztéssel zárják.

A tantárgy órái a regisztrációt követően díjmentesen látogathatók, bővebb információk az egyetem honlapján találhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában