Verseny

2024.03.19. 17:00

A terület legjobb helyesírói kerültek a megyei fordulóba

Szente Patrícia Andrea

Forrás: Az iskola Fb-oldala

Immáron 17. alkalommal rendezte meg a dunaújvárosi Arany János Általános Iskola a megyei Szemere Gyula helyesírási verseny területi fordulóját. A március 13-án tartott rendezvényen kilenc iskola tizenkilenc 4. osztályos tanulója mérhette össze tudását. Amint arról az intézmény közösségi-oldalán beszámolt, a diákoknak diktált szöveg a Munkácsy Mihály képeiből rendezett székesfehérvári kiállításról szólt. A különféle helyesírási nehézségeket tartalmazó feladat akadályaival ügyesen megbirkóztak a versenyzők, remekül helytálltak a megmérettetés során. 

 

A verseny 1. helyezettje Stingli Petra, a dunaföldvári Beszédes József Általános Iskola diákja lett, a 2. helyen Szalai Emma, a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola tanulója végzett, a képzeletbeli dobogó 3. helyén Szalona Mihály, a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola 4. osztályosa foglalhatott helyet, a 4. helyezést pedig Molnár Anna Katalin, szintén a Móricz iskola diákja szerezte meg. Az első négy helyezett képviselheti majd a Dunaújvárosi Tankerületet a megyei fordulón.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában