Várják az adományokat

2024.03.24. 08:00

A cél a barokk-rokokó műremek restaurálása

Hat évvel ezelőtt kezdte meg az Ercsi Római Katolikus Plébánia a Nagyboldogasszony kegytemplomban található szószékkosár restaurálását. Azonban szeretnék folytatni templom eme kiemelkedő remekművének a restaurálását, amelyben számítanak az adakozók segítségére.

Török Tímea

Fotó: amatőr

Mint már lapunk hasábjain is olvashattak róla hat évvel ezelőtt kezdődött meg az Ercsi Római Katolikus Plébánia a szószékkosár restaurálása, amely országos jelentőségű barokk-rokokó műremek. Több pályázatnak, a Székesfehérvári Egyházmegye támogatásának, Ercsi Város Önkormányzat támogatásának és a hívek adományainak köszönhetően valósulhatott meg a 250 éves szószékkosár megújulása. 

Szeleczky Csaba plébános tájékoztatása szerint az Ercsi Római Katolikus Plébánia a Nemzeti Kulturális Alaphoz pályázatot nyújtott be a Kegytemplom szószékének hangvető (felső része) restaurálására. A felújítás teljes összege 9 millió forint, ebből 4,5 millió forintot biztosít a pályázat. Azonban a fennmaradó 4,5 millió forint összeget a plébániának kell összegyűjtenie. Erre a célra az MHB Bank (régi takarékbank) számlájára lehet adományt befizetni. 

A szószék hangvetőjének restaurálására elkülönített számlaszám: Ercsi Római Katolikus Plébánia, MBH Bank 57700012-10002223. 

Továbbá az idei 2024-es évi egyházi hozzájárulást is itt lehet akár átutalással befizetni a következő számlaszámra: MBH 57700012-10004177

A plébánia közössége hálás minden adományért, amellyel támogatják Kegytemplomukat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában