Dunaújváros

2024.02.27. 15:30

Spanyol szépkiejtési verseny a POK-ban

Szente Patrícia Andrea

Forrás: Az iskola Facebook oldala

A dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ Gimnáziumban immáron második alkalommal rendezte meg Rabi Andrea tanárnő, valamint Acosta Victor tanár úr a spanyol szépkiejtési versenyt. A megmérettetésnek nem csak iskolán belül volt tétje, a próbetétel ugyanis a minden évben, Pécsett megrendezett országos összecsapás háziversenye is egyben. 

Idén 26 versenyző jelentkezett a spanyol nyelven zajló megmérettetésre. Amint arról az iskola közösségi-oldalán beszámolt, a versenyfeladat egy idegen és egy ismert szöveg felolvasása, valamint megannyi, bonyolult szó helyes kiejtése volt, ezzel kellett megbirkózniuk a résztvevőknek, akik egytől egyig lelkiismeretesen felkészültek a vetélkedésre.

Forrás: Az iskola Facebook oldala

A versenyen legjobb eredményt elérő diákok, Krepsz Helga (12/A), Varga Vivien (12/A), valamint Rabi Vivien (12/B) az országos megmérettetésen is bizonyíthatnak. A zsűri különdíjjal jutalmazta azokat, akik szintén kiemelkedően szerepeltek. Különdíjban részesült Papp Zoé (10/A), Kun Júlia (10/A), Varjas Liliána (10/B) és Kanyári Levente (11/B). 

Forrás: Az iskola Facebook oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában