Program

2024.02.29. 17:00

Kora tavaszi túra a rácalmási Nagy-szigeten

Körmendi Erzsébet

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Március 10-én, (vasárnap) Kora tavaszi túra a rácalmási Nagy-szigeten címmel szerveznek programot az érdeklődőknek, osztotta meg a kezdeményezést Facebook oldalán a Jankovich-kúria Rendezvény és Turisztikai Központ. Azt olvashatjuk az ajánlóban, hogy: "A természet ébredése az egyik legvarázslatosabb, de csupán rövid ideig tartó, múlandó látványossága az ártéri erdőnek. A március eleji túra során ízelítőt kínálunk mindazon élvezetekből, amit a kora tavaszi erdő látványa, hangjai és illatai nyújtani tudnak számunkra. A két és fél - három órás (körülbelül 4 kilométer) körséta során megtekintjük az ébredező, kora tavaszi ártéri erdőt virágszőnyegével, valamint vonuló és már fészkeléshez készülődő madaraival. A túrán a szakvezetést a MME - Magyar Madártani Egyesület Fejér megyei szervezetének tagjai biztosítják."

Helyszín: Rácalmás, Nagy-sziget

Találkozó: reggel 9 órakor a hídfőnél.

Mindenkit szívesen látnak 8 és 88 éves kor között és azon túl is. Esőt követően sárra és helyenként csúszós talajviszonyokra lehet számítani.

(Érdeklődni lehet: Lendvai Gábor 30 4255630)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában