BorÉRT konferencia

2024.01.26. 16:00

Sikeresen koccintottak

A BorÉrt Borturisztikai Egyesület (a Magyar Mezőgazdasági Múzeummal karöltve) hatodik alkalommal szervezte meg borturisztikai rendezvényét, a BorÉRT Borturisztikai Konferenciát és Bortúrát a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Agárdy Csaba

Fotó: Rácz József (archív)

Az új esztendőt nyitó rendezvényen a borágazat, a turizmus szakembereinek számos témában volt alkalmuk tanácskozni. A január 25-én megrendezett esemény az elmúlt években a borturizmusban érdekeltek meghatározó eseményévé nőtte ki magát. A jogszabályi változásokat, támogatásokat, ágazati marketinget átfogó előadások során áttekintették a 2024-es év lehetőségeit. Előadó volt többek között dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár az Agrárminisztériumból.

A rendezvény fővédnöke dr. Nagy István agrárminiszter volt, míg a szakmai partnerek az Agrárminisztérium, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa voltak.

Az eseményre meghívták az adonyi Dunamenti Szent Orbán Borrendet is. A Koccintás 2024-es rendezvényen (a Koccintás eseménysorozat a borvidékek, borvidéki települések közötti versengés.) Tavaly az összes borvidéken csendültek a poharak. Az eseményre nevező borvidéki településeken az általuk választott napon és időpontban egyszerre emelkednek a poharak és koccintanak együtt.

2022-ben a nem borvidéki települések között Adony nyerte a Koccintást 246 koccintással, egy évvel ezelőtt 192-en vettek részt az eseményen az adonyi szőlőhegyen. Ezután is elismerésben részesültek. A BorÉRT meghívójában az alábbiakat olvashattuk: 

Adony település sikeresen szerepelt a Magyar Bor Napja 2023 keretében megszervezett koccintás versenyen. A sikeres koccintásnak köszönhetően Adony település díjban fog részesülni a BorÉRT Borturisztikai Kiállításon és Bortúrán 2024. január 25-én.

De díjban részesült az adonyi borászok közül Steinmann László is, aki a huszonötödik országos rozébor-versenyen 2023-ban Nagy Aranyérmet érdemelt ki cabernet sauvignon borával. Összesen nyolc Nagy Arany volt a 238 tétel közül. De ne feledkezzünk el a dunaföldvári Tomolik Jánosról sem, akinek a Nagy Aranyérmek közül is kiemelkedett a cabernet sauvignonja, így övé lett 2023-ban „Magyarország rozébora”.

Forrás: koccintas.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában