Jótékonyság

2024.01.30. 07:00

Összefogott az iskola: önzetlen gyűjtéssel segítették a koraszülötteket

Fontos cél érdekében gyűjtött a dunaújvárosi Arany János Általános Iskola közössége. Az akcióval a diákok és pedagógusok a szívbeteg gyerekek számára szükséges GE Panda Warmer életmentő gép fennmaradó összegének kiegészítéséhez szerettek volna hozzájárulni.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Kétségbeesett segítségkérés érkezett az Arany iskola felé a Plüss Kommandó csapata által. Ahogy azt üzenetükben írták, 

már csak pár nap maradt arra, hogy a szívbeteg csecsemők számára szükséges gép árát teljes egészében kifizessék

különben a megrendelt gépet visszaviszik.

 A GE Panda Warmer elnevezésű gép árából a megkereséskor több mint 2,5 millió forint hiányzott, jelenleg pedig még közel 2 millió forint összegyűjtésére van szükség.

Amint arról a Plüss Kommandó – Alapítvány az Alapítványokért Közhasznú Alapítvány beszámolt, az életmentő gép az 1000 gramm alatti koraszülött babák biztonságát szolgálja, hiszen melegen tartja őket és lehetővé teszi, hogy bizonyos vizsgálatokhoz ne kelljen mozgatni a babákat. Mint írták, az úgynevezett „minimal handling” azt jelenti, hogy az apróságokat nyugalomban hagyják, mivel nekik mindenféle külső behatás stresszt okoz, ez pedig később egészségügyi problémákhoz vezethet.

 

Az Arany Iskola önzetlen segítségnyújtásáról Tóthné Mess Erika intézményvezető nyilatkozott lapunknak. Elmondta, 

az intézmény közössége mindenképpen szeretett volna közreműködni a gyűjtésben, ilyen sürgős helyzetekben ugyanis a legapróbb segítség is számít.

 A pedagógusok még múlt héten tájékoztatták a gyűjtésről a gyerekeket, akiket rögtön megérintett a koraszülött babák sorsa, ki szerették volna venni részüket a gyűjtésből.

A gyűjtéssel nem csak egy nemes célt szolgáltunk, de az akcióval a diákokat egyfajta elhivatottságra, emberséges magatartásra tudtuk nevelni

– jegyezte meg az iskolaigazgató.

Az adománygyűjtések lebonyolításában az iskolának már többéves tapasztalata van, hiszen már több mint 10 éve vesznek részt különféle akciókban. A gyűjtések csak a koronavírus időszakában szűntek meg, most viszont új lendülettel folytatják a rászorulók támogatását.

Próbálunk minden évben egy hasonló jótékony gyűjtést szervezni és ezért minden alkalommal rendkívül körültekintően választunk támogatottat

– tette hozzá az intézményvezető.

 

Az adományokat január 29-én, hétfőn délelőtt gyűjtötték össze az osztályfőnökök. Az iskola aulájában megszervezett közös gyülekezés alkalmával pedig az osztályok képviselői egyesével elhelyezték a pénzadományokat az arra kijelölt adománygyűjtő üvegben. Az általános iskola 250 ezer forintot gyűjtött össze, az összeget pedig még aznap átutalták a Plüss Kommandó – Alapítvány az Alapítványokért Közhasznú Alapítvány számára, ezzel segítve a koraszülött, szívbeteg kisbabák helyzetét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában