Díjat is átadnak

2024.01.16. 13:00

Magyar kultúra napja Dunaföldváron

Január 22-én, a magyar kultúra napján – Wunderlich József színművész verses-zenés műsorával kiegészítve – átadják a Dunaföldvár Kultúrájáért Díjat, valamint az Év Mecénása Díjakat is a város ünnepségén. A rendezvény 18 órakor kezdődik a művelődési központban.

Körmendi Erzsébet

Archív

Fotó: MW/Havran Zoltán

A magyar kultúra napja nem olyan régi ünnepe ez a magyar nemzetnek, hiszen először 1989-ben emlékeztek országszerte arra a napra, amikor Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én – a kézirat tanúsága szerint – letisztázta Himnusz című költeményét.

Ezen a napon a csodás kulturális élményben lehet részük az egybegyűlteknek: Wunderlich József a Vígszínház tagja, Junior Príma-díjas színművész verses-zenés estjét láthatják-hallhatják. E mellet, díjakat is átadnak mindazoknak, akik Dunaföldvár kulturális életében meghatározó szerepet játszottak,  a szakemberek segítségére voltak, anyagilag és szellemileg támogatták elképzeléseket, programokat. 

A Dunaföldvár Kultúrájáért Díjat már tizennyolcadik alkalommal ítéli oda a Dunaföldvár Kultúrájáért Alapítvány kuratóriuma művészeknek, tanároknak vagy egyesületeknek.

Az Év Mecénása Díj fiatalabb és a művelődési központ adományozza olyan vállalkozóknak, akiknek önzetlen segítségnyújtása és elkötelezettsége nélkül a kulturális programok nem lehetnének színvonalasak és színesek. Ők azok, akik szerint a nyereséget nemcsak pénzben lehet kifejezni, hanem a szellem épülésével és a lélek nemesedésével is.

Január 22-én, hétfőn este 18 órakor tehát nemcsak a magyar kultúrát ünneplik Dunaföldváron, hanem mindazokat, akik részt vesznek benne: művészeket, kultúra-közvetítőket, mecénásokat, a médiát és a legfontosabb szereplőt, a nézőt is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában