Móriczba hívogató

2024.01.12. 12:00

Játékos délután az ismerkedés jegyében (képgalériával)

Az új esztendőben is folytatódik a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola nagycsoportos óvodásoknak szóló, Móriczba hívogató elnevezésű programsorozata.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Laczkó Izabella

Amint azt az iskola igazgatója, Szigethy Adrienn lapunknak elmondta, a tavalyi évben indult rendezvény első szakasza a bemutatkozás volt, ekkor a szülők megismerkedtek az iskolával, a tanítókkal, bővebb ismeretet szereztek az emelt szintű zenei képzésről, valamint tájékoztatást kaptak az intézmény által képviselt értékekről és a hagyományokról.

Fotó: Laczkó Izabella

A Móriczba hívogató következő fázisában már a gyerekek kapták a főszerepet. Az első osztályba készülő gyermekek számára szervezett foglalkozások alkalmával a gyermekek közelebbről is megismerkedhettek az iskolával. A foglalkozás már tavaly decemberben elkezdődött és 2024-ben tovább folytatódik. A program során a gyerkőcök a tanító nénikkel együtt énekelnek, tapsolnak, táncolnak, mesélnek, játszanak, mondókáznak, színeznek, így a leendő diákok és a tanítók kölcsönösen megismerhetik egymást, és a későbbi zenei meghallgatás és beiratkozás alkalmával már magabiztosan mozognak majd a gyerkőcök az intézményben.

Az iskola igazgatója örömmel tudatta, hogy a programsorozat iránt rengetegen érdeklődnek, és a foglalkozások alkalmával a szülők sokat kérdeznek, hiszen mind a legjobbat szeretnék gyermekeiknek. A Móriczba hívogató egészen márciusig tart, az érdeklődők bármikor becsatlakozhatnak. A következő foglalkozás január 31-én, majd február 14-én és február 28-án lesz, végül a program a március 13-i zárófoglalkozással ér véget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában