Rendezett módon tegyük a kukák mellé

2024.01.13. 10:00

Ma kezdik elszállítani a kuka mellé kitett fenyőket

A hagyományok szerint január 6-án, vízkereszt napján bontjuk le a karácsonyfákat – ezzel zárulhat le az ünnepkör az otthonokban is, s térünk vissza a megszokott hétköznapokba. Január 13-án és 27-én viszik el a kidobott karácsonyfákat.

Molnár Emese

A kukák mellé kell tenni a fenyőfákat

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Nem biztos, hogy kibírja addig a fa, és sokan kidobják idő előtt, mert már annyira hullatja a tűleveleket, netán már annyira kiszárad, hogy könnyen letörnek az ágak.

A kukák mellé tegyék a fenyőt, rendezett módon
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Idén is elszállítják majd szervezett módon a kidobott fákat, az időpontokról Márton Lászlótól, a Dunanett Nonprofit Kft. szállítási vezetőjétől kértünk tájékoztatást. Mint mondta, két napot jelöltek ki erre: január 13-án és 27-én (a hónap második és negyedik szombatján) gyűjtik majd be kollégáik az akkor már zöldhulladéknak számító fákat. Azt kérik a lakosságtól, hogy a szokásoknak megfelelően a szeméttárolók mellé, rendezett módon tegyék ki az elszállítandó fenyőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában