Kulcs hírei

2024.01.30. 14:00

Irigylésre méltó 90 évest köszöntött Jobb Gyula

Magyarország Kormánya az Idős-ügyi Tanács kezdeményezésére, a szépkorúak iránti társadalmi megbecsülés kifejezéseképpen rendeletet alkotott a szépkorúak jubileumi köszöntéséről. A nemes gesztushoz a Kulcs Községi Önkormányzat is csatlakozott, amelynek köszönhetően Jobb Gyula polgármester személyesen köszönti a kulcsi szépkorú hölgyeket és urakat.

Török Tímea

Magyarország Kormánya az Idős-ügyi Tanács kezdeményezésére, a szépkorúak iránti társadalmi megbecsülés kifejezéseképpen rendeletet alkotott a szépkorúak jubileumi köszöntéséről.A nemes gesztushoz a Kulcs Községi Önkormányzat is csatlakozott, amelynek köszönhetően Jobb Gyula polgármester személyesen köszönti a kulcsi szép korúakat. 

Jobb Gyula polgármester Sábics Gábornét köszönti 90. születésnapja alkalmából
Fotó: SzTG

A 90 esztendős kulcsi Sábics Gáborné irigylésre méltó frissességgel fogadta a polgármester urat, aki személyes jókívánságai mellett nem csupán az Orbán Viktor miniszterelnök úr által aláírt emléklapot, hanem egy szép csokor virágot is átadott Kulcs vezetése és lakói nevében.

Sábics Gáborné, Gizi néni 1934. január 19-én látta meg a napvilágot. Három gyermeket nevelt, hat unoka nagymamája volt és nyolc dédunoka dédinagymamája. A fia és egy unokája társaságát sajnos már nem élvezheti, haláluk nagyon megviselte a pici asszonyt. Akinek 1 45 centiméteres magasságához hatalmas lelkierő társul. 

Ongai Lászlóné – az ünnepelt lánya –, Sábics Gáborné és Jobb Gyula
Fotó: SzTG

Gizi néni szép kora ellenére kitűnő egészségnek örvend. Szabadidejében keresztrejtvényt fejt, kertészkedik. Gizike véleménye szerint, az egyik a legfontosabb az életben a tanulás. Hiszen neki a háború miatt nem volt rá lehetősége, amely ketté is törte a tanítónői hivatás iránti vágyait. Már 14 évesen dolgozni kényszerült és végül a Rudas iskola gondnokaként ment nyugdíjba. 

Sábics Gáborné, Gizi néninek sok boldogságot és még további örömteli, családja körében eltöltött éveket kívánunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában