Az együttműködésről egyeztettek

2024.01.18. 17:30

A Liberty fogadta az Audi képviselőit

A Liberty Dunaújváros menedzsmentje január 18-án a dunaújvárosi gyárban fogadta Fábián Gergely államtitkárt és Alfons Dintnert, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnökét. A látogatás célja egyrészt a kapcsolatfelvétel volt, másrészt a vállalatok közötti egyeztetések megkezdése a jövőbeli együttműködésről. Az Audi Hungaria Zrt. megismerhette a Liberty Dunaújváros hosszú távú terveit a nemzetközi autóipari felhasználásra szánt, kiváló minőségű acéltermékeit, valamint az acélműnek a green­steel (zöldacél – a szerk.) gyártására vonatkozó terveit a következő néhány évben.

Várkonyi Zsolt

Alfons Dintner (j2) a horganyzó üzembe látogatott

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A Liberty Dunaújváros vezetői, Fábián Gergely államtitkár és az Audi Hungaria  Zrt. képviselői, a bemutatkozó megbeszélést követően megtekintették a vasmű meleghengerművét és a horganyzót. 

A Liberty Dunaújváros és az Audi Hungária vezető képviselői Fábián Gergellyel (b3) a horganyzó gyáregység épülete előtt 
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Ajay Aggarwal, a Liberty Steel Group európai elnöke a látogatás kapcsán elmondta: 
„Örömmel üdvözöljük a kormány és az Audi Hungaria Dintner úr vezette képviselőit Dunaújvárosban, úgy gondoljuk, hogy a szélesebb körű együttműködésben mindannyiunk számára nagy lehetőség rejlik. A Liberty Steel Group eddig is sikeres volt az autóiparnak szánt kiváló minőségű, speciális termékek gyártásában. Az Audi Hungaria megismerhette ambiciózus dekarbonizációs terveinket is. 
Hiszünk abban, hogy a Liberty dunaújvárosi acélműve az autóipar zöld forradalmának középpontjában állhat, amely a járművek károsanyag-kibocsátásának még nagyobb mértékű csökkentését fogja eredményezni. Örömmel várjuk, hogy a jövőben is folytathassuk a tárgyalásokat az Audival.” 
Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke január 17-én kiadott közleményükben értékelte a vállalatcsoport 2023-as üzleti évét, ebből idézünk: „A 2023-as jubileumi évünket rekord darabszámok jellemezték a járműgyártásban, az exkluzívszéria karosszériaelemek gyártásában és az elektromos hajtások gyártásában. Szeretném ezt a kiemelkedő teljesítményt megköszönni a munkatársaknak. Így magabiztosan és eltökélten haladunk tovább a transzformáció útján.” 

Rahul Yenurkar, a Liberty Dunaújváros üzemeltetésért felelős ügyvezető igazgatója(b), Alfons Dintner az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke és Ashok Patil, a Liberty Steel Group európai pénzügyi igazgatója 
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az Audi Hungaria továbbra is a világ legnagyobb motorgyára: 2023-ban összesen 1 660 425 motort készítettek Győrben, melyből már 114 058 elektromos hajtás volt.  
Mint ismeretes a Liberty Steel a hatékonyabb működéshez igazítja a dunaújvárosi vállalatot. Az optimalizálási program része az indokolatlan működési költségek csökkentése, amelynek következtében a vállalat kevesebb külső szolgáltatást vesz igénybe. Az optimális termékösszetételt úgy alakítják ki, hogy a termelési ütemterveket a várható piaci kereslethez igazítják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában