Haltelepítés

2023.12.11. 19:45

Süllő és csuka érkezik kedden a Velencei-tóba

Mint ahogyan nemrégiben a horgászfórumon is elhangzott, december 12-én, kedden további ragadozótelepítések lesznek a Velencei-tó több helyszínén - tájékoztat a feol.hu.

Duol.hu

Nagyon fontos a megfogyatkozott ragadozóállomány pótlása Fotó: MOHOSZ

A halszállító autó várhatóan 11 és 12 óra körül érkezik meg a tóhoz, aztán sorban a telepítési helyszínekhez: a  Szúnyog-szigetre, a sukorói hajóállomáshoz, az evezőspályához, az északi kikötő mólójához, a Tóbíró köz csónakkikötőjéhez, a Fehér ház-Bágyom-ér befolyójához, a gárdonyi vízügyi kikötőhöz és a dinnyési hullámtörőhöz. Előre láthatóan 1500-2000 kg egynyaras, félkilós átlagtömegű, túlnyomórészt méreten aluli csuka, valamint 100-200 kg növendék, egy- és kétnyaras, 20-40 dekagrammos, ugyancsak zömében méreten aluli süllő kerül ezúttal a Velencei-tóba. A tervezett telepítés – a korábbiakhoz hasonlóan – az Agrárminisztérium őszi Velencei-tavi Visszatelepítési és Állomány-fejlesztési Programjának keretében valósul meg. A Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének összegzése szerint november 9-én 300 kg, november 21-én 200 kg egynyaras csuka, november 23-án pedig 8000-9000 darab egynyaras (10-15 cm közötti) balin került a vízbe.  

Forrás: feol.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában