Hírösszefoglaló

2023.12.06. 21:04

Ezek voltak a szerda legfontosabb hírei – 2023. december 6.

Nézzük miről számoltunk be ma, összefoglaltuk a legfontosabb és legnépszerűbb híreket is.

Duol.hu

Óriási havazás volt decemberben Dunaújvárosban

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Nagyszabású szemléletformáló élménynapot tartottak a Petőfi iskola diákjainak

A dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola október 24-én zöld élménynapot tartott alsós és felsős diákjainak egyaránt. Az esemény célja a diákok szemléletformálása, környezettudatos nevelése volt.

A Pannonba is megérkezett a Mikulás

Lelkes csapatával és megtömött puttonyával nálunk is ajándékot osztott a Mikulás. Mindenki kapott egy kis "kedvességet", a legtöbben szerencsére énekeltek is a télapónak! - Írja posztjában az iskola Facebook oldala.

Vidéken is örülnek a havazásnak a gyerekek (videóval)

Vidéken is nagy örömmel vetették bele a gyerekek magukat a lehullott hóba

Elkezdett jegesedni a Millenniumi tó jege Rácalmáson

A Millenniumi-tó vize jegesedni kezdett. De a jég egyelőre korcsolyázásra alkalmatlan. 

Mennyibe kerül a téli síkosságmentesítés és hóeltakarítás?

Üzembiztos a géppark, idén támadhat a tél, ha úgy alakul – címmel olvashattuk Dunaújváros MJV Önkormányzata által négy évre mintegy 1 milliárd forinttal megtámogatott vállalkozás, a DS Média Kft. által kiadott városi hetilapban. Idén is van egy külsős cég a kalapban, „igény szerint”, hogy az e, amellyel három éve kötöttek szerződést az a tájékoztatóban nincs megnevezve.

Betlehemavató és gyertyagyújtás Rácalmáson (képgalériával)

Talán még egyik évben sem gyűltek össze olyan sokan a rácalmási Piac téren, mint advent 1. vasárnapján, hogy együtt ünnepeljék a karácsonyvárás időszakának kezdetét.

A Mikulásnál jártam

Ma is korán keltem. Azért, hogy elsőként érkezzek a Mikuláshoz – Nagykarácsonyba.

Szélforgó, rollerek és kerti munka

Még a tavaszi fenntarthatósági témahéten az energiatudatos iskola témában első helyezést ért el a Petőfi iskola, amellyel 300 ezer forintot nyert el. Mint azt az intézmény írja, ezt az összeget teljes egészében a diákok energia- és környezettudatos nevelésére fordítják.

Még szilveszterkor is edzenek, hat DFVE játékos küzd, hogy ott lehessen az Eb-n

Budapesten kezdte meg, majd Kecskeméten folytatja közvetlen felkészülését a januári olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra a női vízilabda-válogatott, melynek jelenlegi 23 fős keretéből 15-en utaznak majd a kontinensviadalra. Jelenleg hat játékos képviseli a dunaújvárosi klubot, az egyik kapitány pedig Mihók Attila.

Óriási havazás kezdődött Dunaújvárosban (képgalériával)

Napok óta halljuk „úton, vízen, sínen és a levegőben”, hogy Európába megérkezett a tél. Németországban, Franciaországban és a többi környező országokban is hatalmas hóakadályok vannak. Magyarországon is tapasztalhattunk ezt már a hegyekben, az ország nyugati részén és a fővárosban is. Az erős havazás hozzánk is megérkezett. 

Kiütéses DFVE sikerek a fordulóban

A felnőtt női vízilabda-bajnokságnak már vége az idei évre, azonban az utánpótlás még játszik.

Adventi növendékzene és gimis jazz a Hajóállomáson

Adventi koncertere várták az érdeklődőket vasárnap délután Kulcson, a Hajóállomás teraszán. Az esten két csoport adott műsort, elsőként a kulcsi diákok műsora hangzott el, majd a Sándor Frigyes zeneiskola növendékeinek jazzkoncertjét hallhatták a megjelentek.

Extrém hideg és figyelmeztetések

Elkészült az év utolsó tudáspróbája – erről ír a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A legújabb teszt a téli időszak veszélyeire irányítja a figyelmet, hasznos tanácsokkal szolgál azoknak, akik bajba kerültek, és azonnal cselekedniük kell. 

Az egyik csapat játék nélkül veszített

Az elmúlt héten a Dunaújváros PASE korosztályos labdarúgócsapatai számára befejeződött az őszi szezont, csak az U19-es korosztály lép még pályára szombaton.

Levendulák díszítik az előkertet

Idén májusban kereste fel a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházat Rozonics Patrícia (a dunaújvárosi Patrícia Levendulás családi tulajdonú vállalkozás részéről), hogy kétszáz darab orvosi levendula tövet ajánljon fel az intézmény számára – erről számolt be egészségügyi intézményünk.

Ügyesen szónokoltak a diákok a technikum szavalóversenyén

A Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikumának humán munkaközössége november 29-én rendezte meg házi szavalóversenyét. Bár a program a megszokottól kissé később zajlott, a Gendur Krisztina Rebeka tanárnő által szervezett megmérettetésre megérte várni, hiszen a mezőny rendkívül felkészült, motivált versenyzőkből állt, akik lelkesen várták, hogy megcsillogtathassák előadói talentumukat.

Újra eljött a Mikulás

Újra eljött hozzánk a Mikulás. Ilyenkor a gyerekek és felnőttek is izgatottak. A gyerekek kíváncsiak arra, hogy mi van a nagyszakállú puttonyában, vajon jól viselkedtek-e egész évben, megkapják-e az áhított ajándékokat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában