Duol.hu podcast

2023.12.06. 19:00

Duol podcast: Mire elég egy boldog délután?

Balogh Tamás

Balról: Bartalos Norbert, Bartalos Kinga és Grábics Gábor

Fotó: Balogh Tamás

Üdvözlöm Önöket, a baloghtomi vagyok.

Mire elég egy boldog délután, ha azon nehéz sorsú embereket lát vendégül az ember Dunaújváros egyik legismertebb terén, a szabad ég alatt? 

Erre a nehéz kérdésre kerestem a választ, miközben Bartalos Norberttel és Kingával a feleségével beszélgettem. Ők hozták létre tíz évvel ezelőtt, és máig működtetik a „Boldog délután” elnevezésű civil segélykezdeményezést, aminek a keretén belül sok, jó szándékú embert állítottak maguk mellé. Az összefogásukkal évente négy alkalommal, egy igazi, az évszaknak megfelelő polgári ebédre, főételre, desszertre, gyümölcsre, üdítő italra látják vendégül azokat, akik erre sajnos rászorulnak. 

Megingathatatlanul hisznek benne, hogy az az egy tál étel, bizonyos esetekben akár az emberi sorsokat is képes megváltoztatni. Az élet árnyékos oldaláról egy kávéházban, a következő eseményükre készülve beszélgettünk – elég sok tanulságot fölemlegetve. 

Vegyenek egy nagy levegőt, és hallgassanak ki bennünket!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában