Nagyon sokan voltak

2023.12.06. 18:00

Betlehemavató és gyertyagyújtás Rácalmáson (képgalériával)

Talán még egyik évben sem gyűltek össze olyan sokan a rácalmási Piac téren, mint advent 1. vasárnapján, hogy együtt ünnepeljék a karácsonyvárás időszakának kezdetét.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Laczkó Izabella

A gyönyörű betlehemet idén is a Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde dolgozói díszítették fel vasárnap délelőtt. A délutáni ünnepségen Horváthné Jankovics Judit óvodavezető köszöntő szavait követően Fodor István református lelkipásztor szólt az egybegyűltekhez és áldotta meg a betlehemet.

A Napsugár Asszonykórus ünnepi éneke után a büszke szülők a legkisebb gyerkőcöket is megtapsolhatták a színpadon. Az óvoda dolgozói a szülőkkel együtt jótékonysági vásárral is készültek, finom süteményeket és kézműves alkotásokat vásárolhattak a jelenlévők, a bevételből pedig minden óvodai csoport eszközöket, játékokat szerezhet be majd. A békés, meghitt ünnepvárás időszaka megkezdődött Rácalmáson, köszönet mindenkinek, aki munkájával hozzájárult az első adventi vasárnap szebbé tételéhez!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában