Gasztropiknik

2023.12.04. 15:00

Esőisten siratta Adonyt - galériával

A II. Karácsonyi Bisztrót és Gasztropikniket rendezték meg december 2-án szombaton 14 órától az adonyi kastélykertben. Esőisten siratta.

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella

A tervek így néztek ki: Legyen a vendégünk! felkiáltással a szervezők ingyenes hot-doggal, pillecukorral, mázas almával, forró csokival, kakaóval, forralt borral, teával várták a piknikezőket. A karácsonyi lézershow 17.30 órakor kezdődött volna. Kézműves termékeket is vásárolhattak a résztvevők – egy darabig. Szabó Ádám harmonikás előadása viszont nagy siker volt. 

Nézzzük meg mi is történt Adonyban szombaton! A délután két órára meghirdetett kezdéskor szépen elkezdtek érkezni a piknikezésre vágyók. A standok elkészültek, a vendégek körbejárták azokat, de négy óra körül elkezdett esni az eső, az árusok pedig összecsomagoltak, és elmentek. Ugyanúgy, mint a jelenlévők egyrésze is, akik maradtak, azok pedig beszorultak a művelődési házba, ahol megtekintették Szabó Ádám előadását. Róla tudni kell, hogy zenész, énekes, harmonikás, a 2011-es Csillag születik második helyezettje, a 2014-es X-Faktor ötödik helyezettje, az Eurovíziós Dalfesztiválok magyarországi előválogatóinak résztvevője 2013-ban2015-ben és 2017-ben, valamint a Sztárban sztár hetedik évadának a nyertese volt. Az ő előadása telt házat vonzott és nagy siker volt.

A rossz időjárás ellenére ugyancsak sikeres volt a Dunamenti Szent Orbán Borrend kitelepülése. A felajánlott forralt borukból negyven liter fogyott el, de a pálinkájuknak és a teájuknak is nagy sikere volt. Nekik kedvezett a rossz idő, hiszen abban az esős, hideg időjárásban mindenkinek jól esett egy-egy forró ital, vagy egy kupica remek pálinka.  Az időjárás viszont elmosta a nagyon várt lézershowt.

Az adonyiak kedvét nem vette el az, hogy az eső nagyban befolyásolta a szombati nap hangulatát, december 9-én folytatják a karácsonyi készülődést, méghozzá a templom mellett az új vásártéren tartják meg az adventi vásárt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában