Karácsonyi ajándék

2023.12.25. 09:30

Baracs: Szeretettel főztek a rászorulóknak

Mert adni jó – tartja a mondás. Különösen így karácsony előtt. Káposztás étel, halászlé és tartós élelmiszer, ajándék került a kosarakba.

Horváth László

A Baracsi Horgász Civil Társaság halászlével járult hozzá a karácsonyi jótékonysági menühöz Fotók: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Több mint húszéves hagyomány Baracson, hogy a karácsonyi ünnepekre sem hagyják magukra azokat az embereket, akik nehéz körülmények között élnek, és szinte alig jut nekik élelemre. A karácsonyfáról vagy ajándékról már ne is beszéljünk ilyen helyzetben! Éppen ezért óriási segítség a baracsi önkéntesek, civilek, intézmények évek óta tartó támogatása. Az idén a szent este előtti szombati napon jártunk Baracs központjában, ahol 180 darab előre összekészített csomag várta gazdáit. 

A közös összefogás eredményeként tartós élelmiszerek is kerültek a kosarakba

A Baracsért Közalapítvány, civil társaság, önkormányzati képviselők, magánszemélyek fogtak össze a rászorulók megsegítésére. Összesen hatvan fő jut melegételhez, szárazáruhoz és természetesen egy kis édességhez is. Kocsis Sándor főszervező, önkormányzati képviselő elmondta, hogy régi dolog ez már itt Baracson. Minden évben igyekeznek a lehetőségét megteremteni az adakozásnak. Szerencsére sokan állnak a nemes ügy mellé, mint például a Gino konyhája, a Fincsi cukrászat, de civilek, vállalkozók, magánemberek és az önkormányzat is mellé állt a kezdeményezésnek. 

Népes csapat állt össze a jótékonysági akcióra Baracson

Az idén bővült a csapatunk fiatalokkal, valamint a Baracsi Horgász Civil Társasággal, akik egy nagy adag remekbe szabott halászlével járulnak hozzá a jótékonysághoz. Összesen hatvan fő jut így jelentős segítséghez az ünnep előtti pillanatokban. Nekünk pedig mindig nagy öröm, ha ebben részt vehetünk.

Az ételosztás során megtudtuk még, hogy ezzel nincs vége a jótékonyságnak, mivel az új év előtt és után is jut majd egy-egy tál étel a nélkülözők kosarába. Legközelebb december 30-án lesz hasonló segítség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában