Dunaújváros

2023.11.30. 11:00

Tanulmányi kirándulás a környezettudatosság jegyében

A dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola felsős diákjai a fővárosba utaztak, hogy elmélyíthessék ismereteiket a fenntartható életmódról.

Szente Patrícia Andrea

Forrás: Petőfi iskola

Az intézmény idén is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét elnevezésű kezdeményezéshez, ezzel támogatva az iskola ökotudatos életvitellel kapcsolatos végső célját. A november 18–26. között zajlott témahét célja egyebek mellett az európai lakosok hulladékkezelési tudatosságának növelése, a hulladékcsökkentés ösztönzése, valamint a különféle termékek újrahasznosítására és újrahasználatára sarkallása.

A Petőfi iskola pedagógusai (Nagy Gabriella és Gábor Renáta) ezen témahét zárásaként szerveztek tanulmányi kirándulást Budapestre, ahol 5. és 6. évfolyamos diákokkal részt vettek az Öko Zsibongó elnevezésű rendezvényen. A nap folyamán a tanulók betekintést nyerhettek olyan technológiákba, amelyek fő profilja az energiatakarékosság, de különleges eljárással készült kozmetikumokat és élelmiszereket is kipróbálhattak, kóstolhattak. Az eseményen a gyerekek nem csak tapasztalatot szerezhettek, de aktivitásukat apró ajándékokkal is jutalmazták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában