Erste Liga

2023.11.14. 21:20

Ritkán látható színvonalas mérkőzés

Agárdy Csaba

Fotó: DVTK Jegesmedvék

DVTK Jegesmedvék – Dunaújvárosi Acélbikák 4-3 (2-1, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0)

Miskolci Jégcsarnok, vezette: Nagy, Babic, Vincze, Kovács.

DVTK: Voris – Verveda, Hill, Esteves 1 (1), Lövei (1), Barrow 1 (1) – Szirányi, Szathmáry (1), Kuleshov, Makai, Razumniak 1 – Shkrabau, Vojtkó (1), Trozsák (1), Páterka, Berdnikov 1 – Bean, Miskolczi, Csiki, Mattyasovszky, Őri. Vezetőedző: Steve Kasper.

DAB: Tóth – Varga, Maarnela, Ödman (1), Lorraine (1), Somogyi 1 – Sysak, Blomberg, Dostalek 1, Sillanpaa (1), Pinczés (1) – Ahonen, Svars, Szalma 1, Koskinen, Atamanchuk (1) – Léránt, Marosi, Strenk, Nemes, Károly. Vezetőedző: Niko Eronen.

Az első harmadban hullámzó játékot láthattak a nézők, de a hullámzás ebben az esetben pozitív, mert mind a két csapat nagy lendülettel jégkorongozott, mindkét oldalon remek, villámgyors támadásokat lehetett látni. A 12. percben Szalma megszerezte a dunaújvárosiak vezetését, de két perc múlva már a miskolciaknál volt az előny – két góluknak köszönhetőn. A játékrész utolsó néhány perce újra a miskolciaké volt, néha úgy beszorult a DAB, mintha emberhátrányban játszott volna, de Tóth kapus, ahogy most már lassan a dunaújvárosi szurkolók megszokhatják, stabilan állt a helyén. Neki köszönhetően nem növelte előnyét a Jegesmedvék csapata. 

Fotó: DVTK Jegesmedvék

A második harmadot „langyosan” kezdték a felek, olyan tapogatózós játék volt, mintha soha nem játszottak volna egymás ellen, de néhány perc múlva visszajött az a lendület, amit az első húsz percben láthattunk. A DAB a 24. percben emberelőnybe került, és az idei szezon tapasztalata alapján több szakember is azt mondta, hogy az Acélbikák emberelőnyben gyilkosak. Sokáig ez nem látszódott, de végül eljutottak odáig, hogy ziccert alakítottak ki, de a félig-meddig üres miskolci kapuba nem találtak be. Viszont a 35. percben öt az ötben ritkán látható, látványos támadást vezettek a dunaújvárosiak, aminek a vége az lett, hogy Somogyi Balázs egyenlített (2-2).

Fotó: DVTK Jegesmedvék

A befejező játékrészben a DAB beragadt, még egy perc sem telt el, amikor a Macik vezetést szereztek. Ezután percekig fölényben játszott a hazai csapat, majd újra kiegyenlítődtek az erők. Az 52. percben Dostalek egy nagyszerű egyéni alakítás után egyenlített. A hátralévő időben az eredmény nem változott, így jöhetett az ötperces hosszabbítás, ami ugyancsak nem hozott döntést. Következett a szétlövés, amiben a miskolciak voltak jobbak, és megszerezték a győzelmet. Azt mindenképpen meg kell említeni, hogy a két csapat ritkán látható, nagyon mozgalmas, izgalmas mérkőzést vívott. A végeredményt tekintve egy semleges néző számára is az lehet a következtetés, hogy fordítva is alakulhatott volna az eredmény. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában