Code Week

2023.11.01. 18:00

Programoztak, kódoltak a Szabó Magda alsósai

A dunaújvárosi BIROK Szabó Magda Tagintézménye idén is csatlakozott az Európai Programozási Héthez, az EU Code Week-hez, amely 2023. október 7-22. között zajlott.

Szente Patrícia Andrea

Forrás: Szabó Magda iskola

A programsorozat alkalmával Európa szerte több ezer esemény szerveznek a fiataloknak (elsősorban oktatási intézményekben), amely során megismerkedhetnek a kódolással és elmélyülhetnek a programozás világában.

Forrás: Szabó Magda iskola

A Szabó Magda 1-2. évfolyamos apróságainak Leidál Bettina tanítónő tartott szórakoztató, ugyanakkor tanulságos foglalkozásokat. A gyerekek ez alatt nem csak különféle, kódolással kapcsolatos rejtvényeket, feladatokat oldhattak meg, hanem a Zümi padlórobot segítségével játékos formában tanulhattak a programozási alapokról: megismerkedhettek például a méz útjával, vagy a világűr rejtelmeivel. A 3-4. évfolyam diákjai pedig titkosítással, kódolással kapcsolatos feladatokat oldhattak meg, és készíthettek pályarendszereket Rohonczi-Kovács Kornélia tanárnővel.

Forrás: Szabó Magda iskola

A foglalkozások hatalmas sikerrel zajlottak, a gyerekek élvezték a változatos, szórakoztató foglalkozásokat. A programmal az iskola hozzájárult ahhoz, hogy idén Magyarország összesen 1649 programozással kapcsolatos esemény megtartásával 10. helyen végezzen az európai országok között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában