Dunaújváros

2023.11.18. 11:30

Átszellemült performanszok a gimnázium vers- és prózamondó versenyén - galériával

A dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium csütörtökön szavalóversenyt tartott, amelyen összesen 17 diák csillogtatta meg tehetségét.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Laczkó Izabella

A zsűriasztalnál Őze Áron, a Bartók Kamaraszínház igazgatója, Pokornyi Orsolya, a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárosa, valamint Szuprics Tamás, a gimnázium magyar nyel és irodalom szakos tanára foglalt helyet. A rendezvényen egyebek mellett Arany János, József Attila, Babits Mihály, valamint Ady Endre költeményeket is előadtak a versenyzők.

A megmérettetésen kisgimisek és felsőbb évesek egyaránt indultak, akik választott verseikkel lenyűgözték a bírákat. A kisgimisek közül Állmánn Eszter harmadik helyen végzett, Barna András második lett, az első helyezést pedig Tágincevá Támilá szerezte meg. A nagyobbak közül Toponáry Sára harmadik, Ádám Viktória Ada második helyen végzett, az első helyezett díját pedig Sztankó Maja nyerte el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában