Könyvtári órák Mezőfalván

2023.10.11. 11:00

Találkozó Telegdi Ágnessel

Horváth László

A könyvtár nem csak az írott betűk tárháza, hanem sokszínű közösség helyiség, melyben érdekesnél, érdekesebb előadásokra is lelhetünk. Egy ilyen csodás alkalomról számolt be Horváth István mezőfalvi könyvtáros.

 

A mezőfalvi könyvtár és az iskola közös szervezésében, a Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány támogatásával Telegdi Ágnes író és természetfotós látogatott el hat év után másodszor a helyi alsótagozatos tanulókhoz október 9-én, hétfőn délután. Saját fotóiból készített és saját maga által felvett állathangokkal illusztrált érdekes és izgalmas vetített képes előadással örvendeztette meg közönségét. Mesélt mókusokról, bemutatva táplálkozásukat élőhelyeiket, mindennapjaikat. Izgalmas történetet mondott el arról, hogy egy hattyú hogyan védelmezte családját egy kutyustól, aki csak a tóba dobott botot akarta kihozni. Beszámolt még vendégünk a lelkes és ügyes közönségnek arról is, hogy egyik télen az otthoni madáretetőjéhez érkező kismadarak hogyan menekültek meg egy rájuk lecsapni akaró karvalytól.  A jól sikerült találkozó dedikálással és közös fotózással zárult – kaptuk az információt a község könyvtárának vezetőjétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában