Dunaföldvár

2023.10.15. 20:00

Szinte megfiatalodnak az idős emberek

Amikor meghívják őket egy olyan eseményre, ahol találkozhatnak a ritkán látott barátaikkal és ismerőseikkel, és ahol megérzik, hogy egy nagyobb közösség gondolt rájuk, mert fontosnak érzi a személyüket. Kimondatlanul, a szemük csillogásával jelzik az elégedettségüket a jó szavakért, a megemlékezésért, a nekik szóló műsorokért és a szerény vendéglátásért.

Balogh Tamás

Fotó: Balogh Tamás

Az Idősek Napja alkalmából egy kedves meghívás nyomán, az ünnepeltekkel telt meg a Dunaföldvári Művelődési központ nézőtere. A vendégeket köszöntötte Horváth Zsolt a város polgármestere. Jó kedvvel, személyes ismerősként szólította meg a hallgatóságát. Nem az idő múlására, hanem a közben eltelt, ma már kellemes emlékek sokaságára emlékeztette őket, ami támasza lehet minden embernek. A jó egészségen kívül azt is kívánta nekik, hogy találják meg és fogadják el a segítséget nyújtó kezeket és a közösségekbe vezető utat, amik jó lelki támaszt adhatnak azoknak, akik úgy érzik, hogy lassan magukra maradnak. 

Szavai jókedvre hangolták az egybegyűlteket, akik azt követően nagyszerű hangulatban énekelték és tapsolták végig Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita örökzöld slágerekből összeállított Nosztalgia show-ját. Az eseményt szépen tálalt uzsonnával és egy kis beszélgetéssel zárták, amiket a szerencsések még útban hazafelé, azt utcán is folytattak. 

Fotó: Balogh Tamás

Daruszentmiklóson

Itt is szép hagyománya van az idősekről való gondoskodásnak. Nem meglepő módon zsúfolásig megtelt a Barátságház. Már az ovisok és a kisiskolások műsorát is szívhez szóló ajándéknak. A szerényen terített asztal, a helyi képviselők által átnyújtott ajándékok, végül Gregus Anikóék által előadott nosztalgia slágerválogatás tette teljessé a napjukat.

A baráti szívvel rendezett eseményről Rauf Norbert a település polgármesterétől ezt hallottuk.

- Ide születtem erre a településre, a gyermekkorom óta mindenki ismer, ahogy én is szinte mindenkit. A mai vendégeink fiatalosan viselkedtek, de ez nem meglepetés, hiszen a többségük minden napokat is aktívan tölti el. A különböző rendezvényeinket együtt valósítjuk meg és körösen örülünk a sikerének. 

A legidősebbjeink

Gerendai Jánosné 94 éves, akivel minden reggel találkozok itt a főutcán, ahogy jó egészségben tesz-vesz, kapálgat a portája előtt. Mondhatjuk, hogy nem sokan vannak, akik olyan gazmentesen tartják, mint ő. Máig példát mutat vele. Péter Albertné november végén tölti be a 90-ik életévét. Virág Jánosné a település második legidősebbje 90 éves. Bokor János 89 éves.

A mai napon is segítettünk azoknak, akiknek gondot okozott volna az ide vezető út, értük elmentünk és haza is visszük az esemény után. Ezért aztán a hatvanöt év feletti lakosaink, ha kedvük volt hozzá, velünk tarthattak ezen a kellemes délelőttön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában