Ötletek és programok

2023.10.27. 18:00

Segítség, nyakunkon az őszi szünet!

Az új iskolaévben a tanév rendjének alakulásában is változások történtek. A hosszabb tanévet hosszabb szünetekkel kompenzálják. Az első szünet az őszi, amelynek az utolsó tanítási napja 2023. október 27. (péntek) és a szünet utáni első tanítási nap 2023. november 6. (hétfő) lesz.

Török Tímea

Fotó: Vajda János

A szakértők arra biztatnak, hogy a temető látogatás mellett ne az iskolai házi feladatoké legyen a főszerep a mától kezdődő őszi szünetben. Tegyük félre a tankönyveket, és bírjuk a gyerekeket mozgásra. Sok gyakorlati tippet lehet olvasni az interneten, hogy az őszi szünet jól és hasznosan teljen. Azonban mindenképpen érdemes a gyerekeket kiterelni a szabadba. Az őszi természet gyönyörű színei már önmagában élmény számban mehetnek az eddig négy fal közé zárt csemetéknek. De számos szervezett programon is részt vehet a szemünk fénye, vagy akár az egész család együtt is. Néhány ajánlatot összegyűjtöttünk a közelben. 

A Munkásművelődési Központban október 28-án 16 órától halloweeni szabadulószobával készülnek a szervezők, október 30-án és 31-én, valamint november 2-án és 3-án Boszorkánytáborba várják az érdeklődőket. 

A József Attila Könyvtár október 28-tól november 5-ig, szombattól szombatig várja a gyermekkönyvtárba meghosszabbított nyitvatartással a kicsiket és a nagyokat. Csütörtök kivételével – az őszi szünet alatt – már 9 órától bevehetik a könyvmolyok magukat az intézménybe. Október 31-én, kedden 15 órától mesevetítésre és november 3-án, pénteken 14 órától kreatív foglalkozásra és mesemondásra várják a gyerekeket a gyerekkönyvtárban.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A Kreatív Stúdió őszi gyerektáborba invitálja az alkotni vágyókat. Október 30-án és 31-én kétnapos alkotótábort hirdettek az ügyes kezű vállalkozóknak, délelőtt 9 és 12 óra között. 

A Kis Zseni elnevezésű mentális aritmetikai iskola két napos halloween tábort hirdetett, számos érdekes gyerekekre szabott programot kínálva, mint például tökfaragás, tökfestés, jelmezes csokigyűjtés, pizza parti, vagy mozi délután. Október 30. és 31-e és a november 2. és 3. között szervezték a turnusokat. 

A Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár őszi kézműves játszóházzal készül október 31-én délelőtt 9 óra és 12 óra között. A közművelődési szakemberek és a szociális intézmény munkatársai segítségével őszi dísz- és ajándéktárgyakat lehet majd készíteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában