Kavalkád

2023.10.16. 08:00

Kultúrák találkozása a piacon

Ismét tárt kapukkal fogadta az érdeklődőket a kézműves és termelői piac. A látogatók ezúttal is rengeteg termék közül válogathattak, de a kulturális feltöltődés sem maradhatott el, hiszen a válogatást kellemes cimbalomjáték segítette, a borús délelőttöt pedig pörgős táncelőadás dobta fel.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Szabóné Zsedrovis Enikő

A vasárnapi esős idő sem tántorította vissza az árusokat, hiszen már reggel 7 órától friss zöldségekkel, gyümölcsökkel, húsáruval, finom édességekkel, színes virágokkal, valamint gyönyörű, kézzel készített dekorációkkal, kiegészítőkkel, és egyéb portékákkal várták a vendégeket a dunaújvárosi piacon megrendezett termelői vásáron. A piacon nem csak az ízlésesen kihelyezett termékek közül szemezgethettek a vásárlók, úgynevezett „szüretidéző” terméskóstolásra is lehetőség nyílt, amely során különböző idénygyümölcsöket ízlelhettek meg a vásár résztvevői.

A különleges árukat felsorakoztató vásár mellett ez alkalommal is megrendezték a Kultúr Piacot, amely során két, teljesen eltérő stílust képviselő előadással kedveskedtek a megjelenteknek. Radics Sándor, Európai Unió nagydíjas, Magyar Ezüst Érdemkeresztes, Guiness-rekorder cimbalomművész pompás játékával nyűgözte le a közönséget, míg Kálmán Károly felkészítésével a Violin Alapfokú Művészeti Iskola tehetséges táncosai egy lendületes hip-hop koreográfiát mutattak be a jelenlévőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában