Iskolai program

2023.10.30. 10:00

Csendesnapot tartottak a Magdában

Valakinek halloween, a Szabó Magda Református Iskolában ez a nap a reformáció napja, amikor felelevenítik az 1517. év októberi eseményeit és beszélgetnek annak máig kiható következményeiről.

Duol.hu

Fotó: BIROK Szabó Magda Tagintézménye

A napot  Farkas Márta igazgató asszony vezetésével reggeli imádsággal és énekkel indították. Majd Kovács Henrietta lelkész, hittanoktató idézte fel a reformáció történelmi előzményeit, eseményeit.

Fotó: BIROK Szabó Magda Tagintézménye

Már két héttel ezelőtt az osztályok  kihúzták azoknak a híres reformátoroknak a neveit, akiknek az életét feldolgozták és ma alkalmuk nyílt, hogy társaik előtt ezt bemutassák. Voltak, akik képes prezentációt készítettek, mások rajzokkal vagy rövid jelenetekkel tették színessé a délelőttöt, és volt olyan osztály, aki mérethű makettet készített a vizsolyi templomról, ahol az első magyar nyelvű Bibliát őrzik.

Fotó: BIROK Szabó Magda Tagintézménye

Sok ismerettel gazdagodva, egy igazán tartalmas napot zártak. Ahogyan Farkas Márta intézményvezető fogalmazott: „Hálás a szívünk  Istennek, akinek védelmére bízva bocsátottuk tanulóinkat az előttünk álló őszi szünetre.” 

Fotó: BIROK Szabó Magda Tagintézménye

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában