Fejlesztés

2023.10.24. 14:17

Átadták a Vasvári iskola logikai parkját

A korszerűsítés eredményeként az intézmény udvara számos kültéri eszközzel, játékkal gazdagodott. A cél nem csupán a szórakoztatás, hanem a tanulók logikai készségeinek fejlesztése.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: LI

Az átadón Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere mondott beszédet, majd az általános iskola rövid műsora következett: két 4. évfolyamos kisdiák verssel, az intézmény tornászai pedig egy pörgős előadással készültek. Ezt követően Gálosfai Tímea, a Vasvári Pál Általános Iskola intézményvezetője, és Pintér Tamás polgármester elvágták a nemzetiszín szalagot, ezzel hivatalosan is megnyílt az intézmény logikai parkja, amit az átadó után a gyerekek azonnal birtokba is vettek.

Amint azt az iskola igazgatója is elmondta, a logikai park megvalósítása a Tesco Ön választ, mi segítünk elnevezésű program keretén belül történhetett meg. A kezdeményezésre az iskola még tavaly jelentkezett projektjével, a döntőbe kerülést követően pedig a legtöbb szavazatot kapott intézményként végzett, így 400 ezer forint támogatást kapott a park megalkotásához. Ez az összeg azonban nem volt elég az eszközpark létrehozásához, így az iskola kollektívája további 800 ezer forinttal toldotta meg a költségvetést. „Lehetőségünk nyílt arra, hogy felhasználjuk az iskola két évvel ezelőtt tartott jubileumi gálaműsorából fennmaradt összeget, így nagyjából 1 millió 200 ezer forintból építhettük fel a parkot” – jegyezte meg Gálosfai Tímea.

Az eszközök között szerepel láncos egyensúlyozó, polyball ügyességfejlesztő játék, rajztáblás oxo amőba játék, és olyan mobilfelszerelés, mint a lengő tenisz készlet vagy a labdák. Az intézményvezető hozzátette, egy iskola udvarának inger gazdagnak kell lennie, így céljuk a park bővítése, ezt pedig a jövőben további pályázati támogatással szeretnék majd megvalósítani.

A gyerekek a kültéri eszközöket a tanórák közti szünetben, valamint a délutáni szabadidős programok, foglalkozások alkalmával, pedagógus felügyeletet mellett használhatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában