Rudasos gólyák a Szalki-szigeten

2023.09.01. 15:00

Sportos beavatások

Augusztus 25-én, a Szalki-szigeten került megrendezésre a Rudas hagyományos, gólyákat üdvözlő rendezvénye, a gólyanap. A kilencedik évfolyamos diákok szép számmal, összesen 111 fővel vettek részt a programon.

Szabó Szabolcs

A Rudas lapunknak küldött összefoglalója szerint: "A reggel borúsan indult, ezért a tornateremben gyülekeztünk, de szerencsére hamar kisütött a nap és a tervek szerint indulhattak a csapatok a Szalki-szigetre. Az indulás előtt igazgató úr mondott köszöntőt, majd a tizenkét, felsőéves csoportvezető maga köré gyűjtötte a gólyákat. A szigetre vezető útvonalon három állomást kellett érinteniük, ahol a leendő osztályfőnökök, Makó Terézia és Várnai Eszter tanárnő, Horváth Csaba és Horváth István tanárurak irányításával különböző villámfeladatokat kellett megoldaniuk, hogy bizonyítsák rátermettségüket. Teljesítve a próbákat, a helyszínen megkezdődhettek a csoportfoglalkozások, természetesen csak a hagyományos Rudasos koreográfia, a „Nád a házam” megtanulását követően. Ebéd előtt, Kovács Zsolt tanárúr vezetésével sportos, csapatépítő feladatokat oldottak meg gólyáink. A délután további részében újabb csoportfoglalkozások várták a diákokat, majd a „nulladik” osztályfőnöki órán az ismerkedésé volt a főszerep.

A Rudas elsősei és a gólyanap szervezői mozgalmas napot töltöttek együtt a Szalki-szigeten    Fotó: Rudas

Sikeres, élményekben gazdag napot zártunk, s már alig várjuk, hogy szeptember 1-jén ismét találkozzunk! Szeptemberben és októberben folytatódnak a RÖNK gólyáknak szervezett programjai: a gólyafészek és a gólyaavató, ahol igazi rudasos polgárokká avatjuk majd a kilencedikeseket."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában