Tökdekoráció

2023.09.11. 13:00

A kreatív alkotások jobb kedvre derítenek és még jutalom és jár értük

Török Tímea

Fotó: KE

Az ősz kétségkívül a legszebb évszakunk, ezért hát nem csoda, hogy rengeteg ember kreatív energiáit megmozgatja. Különösen igaz ez Rácalmáson, ahol a hamarosan kezdődő tökfesztivál szervezői a hangulatos és ötletes tökös dekorációk készítőit belépőkkel és értékes különdíjakkal is kényeztetik.

A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület idén is értékeli és díjazza az ingatlanok előtt elhelyezett, valamint a Millenniumi-tóhoz és a Fő utcára kikerülő tökdekorációk építőit a korábban már meghirdetett módon. Azonban a legszínvonalasabb, a Városvédők zsűrije által  kiválasztott első helyezett alkotások készítői egy sorsoláson is részt vesznek, ahol értékes különdíjat nyerhetnek! A sorsolásra a Tökfesztivál nagyszínpadán kerül sor, szeptember 17-én vasárnap 17 óra 30 perckor.

A szervezők tájékoztatása szerint két darab három napra szóló ingyenes belépő karszalagot kapnak azok a rácalmásiak, akik a házuk előtti közterületen legalább három-öt tökből értékelésre alkalmas dekorációt készítenek. A tökdekoráció elkészítésének ideje 2023. 09. 14. csütörtök 12 óra. Az értékelők írásos értesítést dobnak be a postaládába, amely  beváltható karszalagra a Jankovich- kúria 1. számú bejáratánál lévő jegypénztárban délelőtt 10 órától.

Látványos, nagy tökdekorációk készítésére is várják az alkotó kedvű városlakók jelentkezését, akik a Millenniumi-parktól a Fő utca mentén egészen a Jankovich-kúria bejáratáig készítik el az alkotásukat. A nagyobb formátumú művek konstruktőrei öt darab három napra szóló ingyenes belépő karszalagot kapnak. Akik ilyen téralkotó kompozíciót terveznek azoktól regisztrációt kérnek a szervezők 2023. 09. 13. szerda 15 óráig, a Millenniumi-parkban a Tökpiramis melletti sátorban. A tökdekoráció helyét a regisztrációt végzők jelölik ki. A művet 2023. 09. 14-én, 18 óráig kell elkészíteni, a karszalagokat a helyszínen mindenki kézhez kapja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában